Alanya´da Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Alanya´da Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
10:20 - 02/07/2024 10:20
Alanya´da Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Alanya’da birbirinden eğlenceli etkinliklerle kutlandı. Tarihi yağlı direk yarışları, izleyenlere nostaljik anlar yaşatırken, yarışmacıların zorlu mücadeleleri nefes kesti.

Anıt önünde çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, iskeleye geçiş ve denize çelenk bırakma töreniyle devam etti. Protokolün denize çelenk bırakmasının ardından, dalgıçların bayrak açışı ve SUP board ve Flayboard gösterileri büyük ilgi topladı. Akşam saatlerinde yüzme yarışı ve tabak atma yarışması gibi geleneksel yarışmaların yanı sıra, tekneyle halat çekme ve yağlı direk yarışları izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Yağlı direk yarışlarında ise heyecan dolu bekleyişin sonunda bayrağa ulaşmayı başaran isim 18 yaşındaki Cihan Toros oldu.

GALİP DERE PLAJI’NDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Alanya, 1 Temmuz etkinlikleri kapsamında unutulmaz bir gece yüzme etkinliğine ev sahipliği yaptı. Galip Dere Plajı’nda Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in startını verdiği, yerli ve yabancı yüzlerce sporseverin katıldığı gece yüzme etkinliği, eğlenceli anlara sahne oldu. Başkan Özçelik etkinlikte yaptığı konuşmada, “Kabotaj Bayramı’nda böyle bir etkinliği ilk defa düzenledik. Bu konudaki çalışmalarından dolayı Abdurrahman Açıkalın’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her yıl bir sonraki yıl için kendimize hedef koyuyoruz. Gelecek yıl Allah’ın izniyle geniş katılımlı ve daha farklı versiyonlarıyla bu işleri yapacağımıza inanıyorum ve yapmayı da başaracağız. Ancak buradaki güzel insanlarla, gençlerle, kadınlarımızla böyle bir etkinliğe katılmaktan ayrıca keyif aldım. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

“1 TEMMUZ İLK KEZ BİR GECE ETKİNLİĞİ İLE KUTLANDI”

ALTAV Başkan Yardımcısı Abdurrahman Açıkalın ise etkinlikle ilgili şunları söyledi: “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ilk kez bir gece etkinliği ile kutlanıyor. Bizler de bu anlamlı günü gece yüzüşü ile taçlandırıyoruz. Esas burada verilmesi gereken mesaj Alanya’nın içerisinde şehir merkezinden hala denize girilebilen bir kent olduğudur. Alanya’nın bu özelliğini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu yıldan itibaren etkinliğimizi her yıl geliştirerek devam ettirmeyi planlıyoruz.”

KABOTAJ BAYRAMI’NA ÖZEL FOTOĞRAF YARIŞMASI

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Alanya Belediyesi ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) işbirliğiyle günün anlam ve önemini içeren bir fotoğraf yarışması da düzenlendi. ‘Deniz, İnsan ve Alanya’ konusuyla gerçekleştirilen yarışmanın sonuçları 4 Temmuz Perşembe günü Alanya Belediyesi (@alanyabld) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (altavofficial) hesaplarından duyurulacak. Yarışmada birinciye 5000 TL, ikinciye 3000 TL ve üçüncüye 2000 TL ödül verilecek. (ALTAV)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP