Almanya’da Modernize Edilen Vatandaşlık Yasası Yürürlüğe Girdi

Almanya’da Modernize Edilen Vatandaşlık Yasası Yürürlüğe Girdi

ABONE OL
01:03 - 28/06/2024 01:03
Almanya’da Modernize Edilen Vatandaşlık Yasası Yürürlüğe Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

27 Haziran’dan itibaren Almanya’da yürürlüğe giren modernize edilmiş Vatandaşlık Yasası, daha fazla katılım, birlik ve adalet sağlama hedefiyle önemli değişiklikler içeriyor. SPD Federal Milletvekili Gülistan Yüksel, Berlin’de yasa tasarısını müzakere eden uzman politikacı olarak reformun detaylarını ve önemini açıkladı.

Çoklu Vatandaşlık Artık Mümkün

Yeni yasa ile çoklu vatandaşlık prensip olarak kabul ediliyor. Vatandaşlığa geçişte mevcut vatandaşlıktan vazgeçme zorunluluğu olan opsiyon yükümlülüğü kaldırıldı. Yüksel, SPD içinde uzun süre bu değişiklik için mücadele eden birçok kişi olduğunu belirterek, “Bu eşitsizliğe son veriyoruz. Bunun için SPD içinde uzun süre mücadele eden birçok kişi oldu. Son yıllarda bu hedef doğrultusunda çalışan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Eski Misafir İşçiler İçin Kolaylıklar

Yeni Vatandaşlık Yasası, özellikle Almanya’ya büyük katkı sağlamış eski misafir işçilere yönelik önemli kolaylıklar sağlıyor. Artık vatandaşlığa kabul için sadece sözlü dil becerilerini kanıtlamaları yeterli olacak. Yüksel, “Refahımıza büyük katkı sağladılar. Reformumuzla onların yaşam boyu çalışmalarını tanıyoruz.” dedi.

CDU’ya Reformu Geri Alma Uyarısı

Yüksel, CDU’nun bu reformu geri alma planlarının birliği zayıflatacağını ve çeşitlilik ile açıklığa dayalı ekonomiye zarar vereceğini belirterek, “Bu kazanımı korumamız gerekiyor. CDU’nun reformumuzu geri almayı planlaması, birliği zayıflatır ve çeşitlilik ve açıklığa dayalı ekonomimize zarar verir. Buna izin vermemeliyiz.” dedi.

Toplumsal Birlik ve Katılımı Güçlendiren Modern Vatandaşlık Yasası

Yeni Vatandaşlık Yasası, uzun süredir Almanya’da yaşayan ve toplumun önemli bir parçası olan insanlara aidiyet duygusunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Yüksel, “Kendi deneyimlerimden biliyorum ki aidiyet duygusunu güçlendirmek için insanlara aynı yükümlülükleri, ama aynı zamanda aynı hakları da tanımamız gerekiyor. Bu, modern bir vatandaşlık yasasını içeriyor. Bu, Almanya’da katılımı ve toplumsal birliği güçlendirir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Bilgi İçin

Vatandaşlığa kabul kriterleri ve daha fazla bilgi için [www.einbürgerung.de](http://www.einbuergerung.de) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP