Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği’nden Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü: “Her Adımda Sağlığa!”
Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği (BGTM), her ayın ilk Pazar günü düzenlemeyi hedeflediği “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” etkinliğinin ilkini gerçekleştirdi. Tempelhofer Feld’de yapılan bu yürüyüşe T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, BGTM Başkanı Dr. PD. Erdal Şafak ve Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) Sözcüsü Ayşe Demir katıldı.
Etkinlik boyunca 6 kilometre yürüyen katılımcılar, 10041 adım atarak sağlıklı yaşam için anlamlı bir adım attı.
Bu ayın ilk yürüyüşünde yer alan T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, Berlin’deki Türk toplumuna seslenerek sağlıklı yaşama olan desteğini dile getirdi.
Başkonsolos Şanlı, “Sağlıklı yaşam bilincini arttırmayı amaçlayan bu anlamlı etkinlik için BGTM’ye teşekkür ederim. Tüm Berlinlileri her ay düzenlenecek bu sağlıklı yaşam yürüyüşlerine katılmaya davet ediyorum” dedi.
Şanlı, toplumun sağlıklı yaşam konusundaki farkındalığını arttırmayı amaçladıklarını belirterek bu etkinliklerin devamının önemini vurguladı.
Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği Başkanı Dr. Erdal Şafak, bu etkinliğin temel hedeflerinden birinin sağlık bilincini arttırmak olduğunu belirtti. İlk yürüyüşün ardından verdiği röportajda, “Sağlığınız için sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılın!” diyerek halkı sağlıklı yaşam adına düzenli yürüyüş yapmaya davet etti. Dr. Şafak, “Her ayın ilk Pazar günü bir araya gelerek, gönüllü olarak bir saat yürüyüş yapmayı planlıyoruz. Kalp hastalıklarından tansiyona, şeker hastalığından ruh sağlığına kadar birçok alanda yürüyüşün sağlık üzerindeki olumlu etkileri çok büyük” dedi.
Yürüyüşün sağlığa olan faydalarını detaylandıran Dr. Şafak, şunları söyledi:
BGTM’nin bu aylık yürüyüş etkinliği, katılımcılara sadece fiziksel sağlık değil, aynı zamanda mental iyilik hali de kazandırmayı hedefliyor.
Dr. Şafak, “Bu yürüyüşler tek bir günle sınırlı kalmamalı; sağlıklı bir yaşam için her gün 30-45 dakika veya 5-6 bin adım yürüyüş yapmalıyız” diyerek düzenli egzersizin önemine dikkat çekti.
Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) Sözcüsü Ayşe Demir de yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada BGTM’nin sağlıklı yaşam projelerine desteklerini ifade etti.
TBB olarak bu etkinliklere tam destek verdiklerini belirten Demir, “Üye kuruluşumuz BGTM’nin sağlıklı yaşama katkı sağlayan yürüyüş etkinliklerine sonuna kadar destek veriyoruz. Berlin Türk-Alman Toplumu olarak böyle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdikleri için BGTM’ye teşekkür ederiz. Tüm üye derneklerimize her ay yapılacak bu yürüyüşlere katılmaları için çağrıda bulunuyoruz” dedi.
BGTM’nin “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” etkinliği her ayın ilk Pazar günü Tempelhofer Feld’de yapılmaya devam edecek. Bir sonraki yürüyüş, Aralık ayının ilk Pazar günü gerçekleşecek. Etkinlikte buluşmak için Berlinlilere seslenen BGTM ekibi, sağlığına önem veren herkesi yürüyüşe katılmaya davet ediyor.
Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek
ALMANYA
45 dakika önceALMANYA
4 saat önceALMANYA
5 saat önceALMANYA
6 saat önceASYA
7 saat önceDÜNYA
8 saat önceGÜNCEL
9 saat önce