Gürcistan’da “yabancı etki ajanları” yasa tasarısına karşı yaklaşık 50 bin kişi başkent Tiflis’te sokağa çıktı. Protesto eylemi dün Başbakan’ın yasanın kabul edileceğini söylemesinin ardından düzenlendi.
Gürcistan’da Başbakan Irakli Kobakhidze, Cuma günü yaptığı açıklamada, hükümetin “yabancı etki ajanları” yasa tasarısını kabul edeceğini söyledi.
Söz konusu yasa, finansmanının yüzde 20’den fazlası yurtdışından sağlanan kurumların “yabancı etki ajanı”olarak sınıflandırılmasını öngörüyor. Yasanın kabul edilmesi halinde bu durumdaki uluslararası kuruluşlar yabancı etki ajanı olarak Gürcistan hükümetine kayıt yaptırmak zorunda kalacaklar.
Avrupa Birliği ve ABD yönetimi söz konusu yasayı eleştiriyor. Kobakhidze hükümetiyse, finansmanı yurtdışından sağlanan sivil toplum kuruluşlarının şeffaf olması için bu düzenlemenin yapılması gerektiğini savunuyor.
İktidardaki Gürcü Rüyası partisinin kurucusu Bidzina Ivanishvili, Batı’nın Gürcistan’ı Rusya ile bir çatışmada “yem” olarak kullanmaya çalışmasını engellemek için yasanın gerekli olduğunu söyledi.
Öte yandan Rusya yönetimiyse, Gürcistan’daki yabancı etki ajanları tasarısı ile herhangi bir ilişkisi olduğunu reddediyor.
VOA tarafından geçilen Gürcistan’da 50 bin kişi hükümeti protesto için sokağa çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gürcistan’da 50 bin kişi hükümeti protesto için sokağa çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gürcistan’da 50 bin kişi hükümeti protesto için sokağa çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
4 saat önceALMANYA
6 saat önceALMANYA
8 saat önceALMANYA
9 saat önceASYA
9 saat önceDÜNYA
10 saat önceGÜNCEL
11 saat önce