Hamas Rusya’dan, Filistin Yönetimi lideri Abbas’ı Gazze’de “birlik hükümetine” ikna etmesini istiyor

Hamas Rusya’dan, Filistin Yönetimi lideri Abbas’ı Gazze’de “birlik hükümetine” ikna etmesini istiyor

ABONE OL
11:34 - 24/10/2024 11:34
Hamas Rusya’dan, Filistin Yönetimi lideri Abbas’ı Gazze’de “birlik hükümetine” ikna etmesini istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamas Rusya’dan, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ı savaş sonrası Gazze için ulusal birlik hükümeti müzakerelerine başlaması konusunda zorlamasını istiyor.

Konuyla ilgili açıklama, Moskova’da görüşmeler yürüten Hamas politbüro üyesi Musa Ebu Marzuk tarafından Rusya resmi haber ajansı RIA’ya yapıldı.

Musa Ebu Marzuk Moskova’da Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov ile biraraya geldi.

RIA’nın aktardığına göre Marzuk, “Filistin ulusal birliği ve savaştan sonra Gazze Şeridi’ni yönetecek bir hükümetin kurulmasıyla ilgili konuları ele aldık” dedi.

Marzuk, Hamas’ın Rusya’dan Kazan’daki BRICS zirvesine katılan Abbas’ı bir birlik hükümeti için müzakerelere başlaması konusunda teşvik etmesini istediğini söyledi.

Filistin yönetimi otuz yıl önce Oslo Anlaşması olarak bilinen geçici barış anlaşması çerçevesinde kuruldu ve Filistinliler’in gelecekte bağımsız bir devletin çekirdeği olmasını istedikleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı bölümleri üzerinde sınırlı bir yönetime sahip.

Mahmud Abbas’ın, siyasi fraksiyonu El Fetih tarafından kontrol edilen Filistin Yönetimi’nin Gazze’yi yöneten İslamcı hareket Hamas ile uzun zamandır gergin bir ilişkisi vardı.

El Fetih 2007’de bölgeden çıkarılmadan önce iki grup kısa bir savaşa girmişti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistin Yönetimi’nin Gazze’nin yönetiminde yer almasına şiddetle karşı olduğunu ifade etmişti.

VOA tarafından geçilen Hamas Rusya’dan, Filistin Yönetimi lideri Abbas’ı Gazze’de “birlik hükümetine” ikna etmesini istiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hamas Rusya’dan, Filistin Yönetimi lideri Abbas’ı Gazze’de “birlik hükümetine” ikna etmesini istiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hamas Rusya’dan, Filistin Yönetimi lideri Abbas’ı Gazze’de “birlik hükümetine” ikna etmesini istiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP