Havayolu şirketleri Ortadoğu ülkelerinin hava sahalarından kaçınıyor

Havayolu şirketleri Ortadoğu ülkelerinin hava sahalarından kaçınıyor

ABONE OL
12:08 - 02/08/2024 12:08
Havayolu şirketleri Ortadoğu ülkelerinin hava sahalarından kaçınıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamas siyasi kanadı lideri İsmail Haniye ve bazı üst düzey Hizbullah yetkililerinin düzenlenen saldırılarla öldürülmesinin ardından bölgede tansiyonun yükselmesi üzerine çok sayıda havayolu şirketi Ortadoğu uçuşlarını askıya aldı. Birçok havayolu şirketi de İran ve Lübnan hava sahalarını kullanmamaya başladı.

Uçuş kayıtlarını takip eden Flightradar24 sitesinin verilerine göre Singapur Havayolları’na ait uçaklar İran hava sahasını kullanmıyorlar. Benzer şekilde Tayvanlı EVA Havayolları ve Çin Havayolları da İran hava sahasını kullanmıyorlar. Bu iki havayolunun daha önce İran hava sahasını kullanan Amsterdam’a seyahat eden uçaklarının bugün İran hava sahasını kullanmadıkları görüldü.

Reuters haber ajansının haberine göre, havayolu şirketleri şu aşamada rota değişikliklerine dair sorulara yanıt vermediler.

Öte yandan uluslararası uçuşlar konusunda risk bilgilerini paylaşan OPSGROUP yayımladığı bültende, havayolu şirketlerine Asya ve Avrupa arasındaki trafikte İran ve Irak hava sahasından kaçınılması tavsiyesinde bulundu.

Aralarında Türk Havayolları, Etihad, Emirates, FlyDubai ve Katar Havayolları gibi diğer bazı önde gelen havayollarıysa halen İran ve Irak hava sahasını kullanmaya devam ediyorlar.

Bazı havayolu şirketleri de İsrail uçuşlarını askıya almış durumda. Amerikan United Havayolları şirketinin de aralarında bulunduğu Lüfthansa, Air India, Delta Havayolları gibi çok sayıda havayolu şirketi de şu an için İsrail’e olan uçuşlarını durduklarını açıkladı.

Kanada hükümeti de Perşembe günü yayımladığı bir duyuruyla, ülkenin havayolu şirketlerinin Lübnan hava sahasını bir ay süreyle kullanmamaları uyarısında bulundu. İngiltere de geçen ay pilotları Lübnan hava sahası üzerindeki askeri hareketlilik ve tehlikeler konusunda uyarmıştı.

VOA tarafından geçilen Havayolu şirketleri Ortadoğu ülkelerinin hava sahalarından kaçınıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Havayolu şirketleri Ortadoğu ülkelerinin hava sahalarından kaçınıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Havayolu şirketleri Ortadoğu ülkelerinin hava sahalarından kaçınıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP