Karayipler’e doğru yaklaşan Beryl Kasırgası’nın 4. Kategori fırtına olacağı tahmin ediliyor

Karayipler’e doğru yaklaşan Beryl Kasırgası’nın 4. Kategori fırtına olacağı tahmin ediliyor

ABONE OL
17:33 - 30/06/2024 17:33
Karayipler’e doğru yaklaşan Beryl Kasırgası’nın 4. Kategori fırtına olacağı tahmin ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Beryl Kasırgası’nın Karayipler’e yaklaşırken güçlü bir 4. kategori fırtınaya dönüşeceği tahmin ediliyor. Uzmanlar Beryl Kasırgası’nı “ciddi bir tehdit” olarak değerlendiriyor.

Barbados, St. Lucia, Grenada, St. Vincent ve Grenadinler için de kasırga uyarısı yapılmıştı. Barbados meteoroloji servisi müdürü Sabu Best, Beryl’in merkezinin Pazartesi sabahı Barbados’un yaklaşık 70 mil (112 kilometre) güneyinden geçmesinin beklendiğini söyledi.

Miami’deki Ulusal Kasırga Merkezi de Beryl’in “hayatı tehdit eden rüzgarlar ve fırtına dalgası getireceğinin tahmin edildiğini” belirtti.

Colorado Devlet Üniversitesi kasırga araştırmacısı Philip Klotzbach’a göre Beryl, Pazar sabahı Kategori 3 kasırgaya dönüşerek Küçük Antiller’in doğusunda Haziran ayı için kaydedilen ilk büyük kasırga oldu.

2004’teki Ivan Kasırgası, güneydoğu Karayipler’i vuran en güçlü kasırgaydı ve Grenada’da ağır hasara yol açmıştı.

“Tetikte olmalıyız”

Beryl Kasırgası beklenirken, Barbados ve diğer adalardaki benzin istasyonlarında ve marketlerde uzun kuyruklar oluştu.

Miami Üniversitesi tropikal meteoroloji araştırmacısı Brian McNoldy, sıcak suların Beryl’i beslediğini ve suların artık kasırga mevsiminin zirvesi olan Eylül ayındaki seviyeden daha sıcak olduğuna dikkat çekti.

Barbados Başbakanı Mia Mottley Cumartesi günü geç saatlerde yaptığı konuşmada, “Tetikte kalmalıyız. Kimsenin hayatını riske atmak istemiyoruz” dedi.

St. Lucia Başbakanı Philip J. Pierre de, Pazar akşamı ulusal düzeyde karantina ilan etti; okulların ve işyerlerinin Pazartesi günü kapalı kalacağını söyledi.

VOA tarafından geçilen Karayipler’e doğru yaklaşan Beryl Kasırgası’nın 4. Kategori fırtına olacağı tahmin ediliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Karayipler’e doğru yaklaşan Beryl Kasırgası’nın 4. Kategori fırtına olacağı tahmin ediliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Karayipler’e doğru yaklaşan Beryl Kasırgası’nın 4. Kategori fırtına olacağı tahmin ediliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP