Kefalet için 2 milyon dolarlık teminat gösterilmesi Cihantimur’un kaçma riskini azaltmaz

Kefalet için 2 milyon dolarlık teminat gösterilmesi Cihantimur’un kaçma riskini azaltmaz

ABONE OL
13:17 - 26/06/2024 13:17
Kefalet için 2 milyon dolarlık teminat gösterilmesi Cihantimur’un kaçma riskini azaltmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İstanbul’da 1 Mart gecesi bir kişinin hayatını kaybettiği ve dört kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan Timur Cihantimur ve kendisini Mısır üzerinden ABD’ye kaçıran annesi Eylem Tok’un, Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor.

Timur Cihantimur’un avukatları Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher tarafından dava dosyasına gizlilik kararı alındıktan sonra eklenen kefalet başvurusuna, savcı Kristen A. Kearney itiraz etti. Savcılık, sunulan 2 milyon dolarlık teminatın Cihantimur’un kaçma riskini azaltmayacağını ayrıca yetkililerden edindikleri bilgilere göre elektronik olarak izlenme olanağının bulunmadığını iddia etti.

Savcı Kearney, Cihantimur’ un avukatlarının mahkemeye kefalet teminatı olarak sunduğu 2 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen mülkün üzerinde herhangi bir ipoteğin olup olmadığı konusunda bilgi verilmediğini ayrıca son duruşmada savunma avukatların babasının tüm kişisel hesaplarının dondurulduğunu ifade ettiğini hatırlattı.

Savcı, Cihantimur’un avukatlarının mahkeme hakimi Donald L. Cabell’e müvekkillerinin kefaletle serbest bırakılması için sunduğu ek dilekçede yer verdikleri iki farklı davadaki örneklerin de şu anda görülen iade davasıyla ilgili doğru örnekler olmadığını savundu.

“Örnek olarak verilen davalardaki sanıkların hiçbiri Cihantimur gibi kaçmadı”

Savcı Kearney Cihantimur’un kefaletle serbest kalmasına itiraz gerekçesini şöyle ifade etti: “Avukatların sunduğu dilekçede verdiği örneklerin hiçbiri ülkeler arasındaki bir iade davasıyla alakalı değil. Örnek gösterilen davalardaki sanıklar, daha önce Türkiye’den ABD’ye kaçmış olan Cihantimur gibi kaçma riski taşımıyorlardı. Örnek gösterilen hem Edward Pennings hem de Roger Knox davasında yargılanan bu kişiler, savcılıkla işbirliği yaparak suçlarını itiraf ettiler. Knox davasında sanığa ait 9 milyon dolardan fazla mülk, ABD tarafından müsadere altına alınarak teminat güvence altına alındı. Knox davasında, sanığın Birleşik Krallık’taki mülkü teminat altına alındı. 2 milyon dolarlık teminatın yanı sıra mahkemeye 100 bin dolar nakit para yatırıldı. Yukardaki dava örneklerindeki durumun aksine Şartlı Tahliye Bürosu, Cihantimur için elektronik izleme olanağının bulunmadığını belirtti”

Savcı, Cihantinur’un kaldığı ceza yerleşkesinde hapishane kıyafetiyle çekilen fotoğrafının sehven sisteme girdiğini, fark edildikten sonra söz konusu kayıt ve fotoğrafın derhal kaldırıldığını kaydetti.

VOA tarafından geçilen “Kefalet için 2 milyon dolarlık teminat gösterilmesi Cihantimur’un kaçma riskini azaltmaz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kefalet için 2 milyon dolarlık teminat gösterilmesi Cihantimur’un kaçma riskini azaltmaz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kefalet için 2 milyon dolarlık teminat gösterilmesi Cihantimur’un kaçma riskini azaltmaz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP