Sağlık ve Çevre Bakanlıklarına yeni atamalar

Sağlık ve Çevre Bakanlıklarına yeni atamalar

ABONE OL
09:58 - 02/07/2024 09:58
Sağlık ve Çevre Bakanlıklarına yeni atamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de 31 Mart yerel seçimi sonrası gündemde olan Sağlık Bakanı dahil kabinede bazı değişiklikler yapılacağı iddialarının ardından dün akşam istifalar geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki dün gece X sosyal medya platformundan paylaştığı mesajda, “Bugün ise; üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim” diye yazarak, istifasını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medyadan herhangi bir mesaj paylaşmadı ancak geçen hafta konuyla ilgili, “Hayırlı olur inşallah” demiş, istifa iddialarını ise yalanlamamıştı.

Sağlık ve Çevre Bakanlarının istifasının ardından yerlerine atanan isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de bugün yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı görevine Ekim 2016’dan bu yana İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Kemal Memişoğlu getirilirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına 31 Mart yerel seçiminde Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olan Murat Kurum atandı.

Murat Kurum 31 Mart yerel seçiminde İstanbul’da oyların yüzde 39,59’unu almış, rakibi Ekrem İmamoğlu’na destek ise yüzde 51,14 olmuştu.

Murat Kurum 31 Mart yerel seçiminde İstanbul’da oyların yüzde 39,59’unu almıştı.

Kurum, 2018 yılında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atandı. 2021 yılında ise bakanlığın adı “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı” olarak değişti.

48 yaşındaki Murat Kurum atama sonrası X sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz.”

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da sosyal medyadan bir açıklama yaparak, şunları ifade etti:

“Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanı’ mıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım. Allah utandırmasın. Saygı ve hürmetlerimle.”

VOA tarafından geçilen Sağlık ve Çevre Bakanlıklarına yeni atamalar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Sağlık ve Çevre Bakanlıklarına yeni atamalar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Sağlık ve Çevre Bakanlıklarına yeni atamalar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP