Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024’te çeyrek final için Avusturya karşısında

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024’te çeyrek final için Avusturya karşısında

ABONE OL
14:21 - 02/07/2024 14:21
Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024’te çeyrek final için Avusturya karşısında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda bu akşam saat 22.00’de Avusturya ile karşılaşıyor.

Almanya’nın Leipzig şehrindeki Red Bull Arena’da oynanacak maçın galibi ilk sekiz takım arasına girerek çeyrek finale yükselecek. Maçı Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetecek.

Maçın 90 dakikalık normal süresi berabere biterse, dün akşamki Portekiz-Slovenya maçında olduğu gibi, uzatmalara gidilecek; eşitlik yine bozulmazsa penaltı atışları yapılacak.

Kazanan Hollanda ya da Romanya ile eşleşecek

Kazanan takım, çeyrek finalde Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

A Milliler’de sarı kart cezalıları kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın bu akşam forma giyemeyecek. Buna karşılık, sarı kart cezası nedeniyle Çek Cumhuriyeti mücadelesinde forma giyemeyen Abdülkerim Bardakçı formasına kavuşacak.

Avusturya’da ise sarı kart cezalısı Patrick Wimmer oynamayacak.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın Avusturya mücadelesinde kaleyi Mert Günok’a emanet etmesi bekleniyor.

Geri dörtlüde Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı ve Ferdi Kadıoğlu’nun, orta üçlüde İsmail Yüksek, Kaan Ayhan ve Orkun Kökçü’nün, kanatlarda Arda Güler ve Kenan Yıldız’ın forması giymesi beklenirken, ileri uçta formaya yakın isim ise Barış Alper Yılmaz olarak tanımlanıyor.

Avusturya güçlü bir ekip

Milli takım, Portekiz, Gürcistan ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte yer aldığı F Grubu’nu 6 puanla ikinci bitirdi.

Avusturya ise grup aşamasının sürprizini yaparak, Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu’nu 6 puanla lider tamamladı.

Futbol otoriteleri ve takımı yakından takip eden muhabirler, Avusturya’yı EURO 2024’ün en güçlü takımlarından biri olarak tanımlıyor.

Özellikle sağlam orta sahası ile dikkat çeken takımın Alman antrenörü Ralf Ranknick’in tutkulu, heyecan verici, yılmayan güçlü bir ekip oluşturduğu ifade ediliyor.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella da son basın toplantısında, “Avusturya’ya karşı birkaç ay önce bir maçımız oldu. İyi bir takım, belki de en iyi takım olduklarını düşünüyorum. Çok agresif, pres yapan ve geçiş pozisyonları harika olan bir takım. Her anlamıyla bütün bir takım” diye konuştu.

Mart ayında Viyana’da oynanan hazırlık maçında Avusturya, sahadan 6-1 galip ayrılmıştı.

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick ise, Türkiye’nin duygusal bir takım olduğunu belirterek, “Duyguların yoğun yaşandığı bir takım. Oyuncularımızın enerjisinin sahaya yansıması gerekecek. Yüreğimizi sahaya koymamız gerekecek” dedi.

İki ülke A milli takımları arasında yedisi Türkiye, 10’u da Avusturya’da yapılan 17 maçta Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet alırken, sadece bir maç berabere bitti.

Alman kamu kanallarında sadece bu maç şifreli

Leipzig’de gerçekleşecek müsabakanın Alman kamu televizyonlarında şifreli yayınlanması kararı, gelen tepkilere rağmen değişmedi.

Kamu vergileri ile finanse edilen ARD ve ZDF televizyon kanalları son 16 turundaki sekiz müsabakadan yedisini şifresiz yayınlama kararı aldı. Ancak Türkiye-Avusturya maçının yayın hakları Magenta TV adlı ücretli televizyona devredilerek, yayın şifrelendi.

İzlemek isteyenlere bu kanala abone olmaları koşulu getirildi. Karar Almanya’da Türkler arasında büyük infiale neden oldu ve Türk örgütlerinden birbiri ardına protesto açıklamaları geldi.

Fakat söz konusu TV kanalları, alınan kararın değişmeyeceğini duyurdu. Maçın şifreli gösterilmesi nedeniyle, karşılaşmanın oteller, kafeler, spor kulüpleri ve toplu gösterim alanlarında izlenmesi de engellenmiş oldu.

VOA tarafından geçilen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024’te çeyrek final için Avusturya karşısında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024’te çeyrek final için Avusturya karşısında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024’te çeyrek final için Avusturya karşısında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP