“Ukrayna Rusya’nın güneyindeki TürkAkım boru hattı altyapısına saldırı girişiminde bulundu”

“Ukrayna Rusya’nın güneyindeki TürkAkım boru hattı altyapısına saldırı girişiminde bulundu”

ABONE OL
16:18 - 13/01/2025 16:18
“Ukrayna Rusya’nın güneyindeki TürkAkım boru hattı altyapısına saldırı girişiminde bulundu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Savunma Bakanlığı, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Rus gazını Türkiye ve Avrupa’ya aktaran TürkAkım doğalgaz boru hattının altyapısının bir kısmına saldırmaya çalıştığını, saldırı girişiminde bulunan dokuz Ukrayna insansız hava aracının düşürüldüğünü iddia etti.

Bakanlık, saldırının Rusya’nın güneyindeki Krasnodar bölgesinde bulunan bir kompresör istasyonuna yönelik olduğunu, ancak tesisin normal çalıştığını ve herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi.

Ukrayna’dan henüz konuyla ilgili yorum gelmedi.

“Hızla onarıldı”

Rusya’dan yapılan açıklamada, bir insansız hava aracından düşen parçaların kompresördeki bir gaz ölçüm istasyonunun bina ve ekipmanında küçük çaplı hasara yol açtığı ancak acil durum ekiplerinin bunu hızla onardığı belirtildi.

TürkAkım ve Mavi Akım, Karadeniz’in altından Türkiye’ye uzanıyor. Ukrayna, bu yılın başında Rusya’nın savaşa rağmen toprakları üzerinden gaz pompalamaya devam etmesini sağlayan beş yıllık transit anlaşmasını yenilemeyi reddetmişti.

Ukrayna’nın bu kararının ardından Rusya’nın Avrupa’ya boru hattıyla gaz tedarik ettiği son iki güzergah TürkAkım ve Mavi Akım oldu.

TürkAkım doğalgaz boru hattı Anapa şehrinin dışındaki Russkaya (Rus) kompresör istasyonundan başlayıp Türkiye’nin batısında Karadeniz kıyısındaki Kıyıköy’e ve oradan da Avrupa’ya uzanıyor. Kompresör istasyonları gazın basıncını ve akış hızını dengelemek için kullanılıyor.

VOA tarafından geçilen “Ukrayna Rusya’nın güneyindeki TürkAkım boru hattı altyapısına saldırı girişiminde bulundu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ukrayna Rusya’nın güneyindeki TürkAkım boru hattı altyapısına saldırı girişiminde bulundu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ukrayna Rusya’nın güneyindeki TürkAkım boru hattı altyapısına saldırı girişiminde bulundu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP