Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi, devam eden soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

Gülistan Doku'nun annesi Bedriye, babası Halit, ağabeyi Ramazan ve ablası Aygül Doku, aile avukatları Ali Çimen ile birlikte Diyarbakır'dan Tunceli'ye geldi.

Abla Aygül Doku, Tunceli Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yaptı. Kardeşinin izini yaklaşık 6 yıldır aradıklarını belirtti. Doku, bu durumun sadece kendi ailelerini değil, tüm vatandaşları ilgilendirdiğini vurguladı. Gülistan Doku davasının Türkiye'nin bir meselesi olduğunu söyleyen Aygül Doku, şunları kaydetti:
“Kızımızı bizden aldılar. Tüm haklarımızı arayacağız. Bu dava en son nereye giderse gitsin gidecek. Annem ve babam bu süreçte Türkçe öğrendi. Neden biliyor musunuz? Sadece kendilerini daha iyi ifade edebilmek için. Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek'e güveniyorum. Sayın Akın Gürlek ne dedi? 'Nereye giderse gitsin.' Adalet Bakanımızın bu sözü bizi burada tutuyor. Biz bu davanın çözüleceğine inanıyoruz.”

Anne Bedriye Doku ise kızının kemiklerini istediğini söyledi. Doku, şunları dile getirdi: “Öncelikle Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu'ya, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Adalet Bakanı'na ve Sayın Cumhurbaşkanı'na çok teşekkür ediyorum. Ben bir anneyim, kızımın mezarını istiyorum. Gülistanlar ölmesin, öğrenciler ölmesin, anneler ağlamasın.”