Gaziantep'in Nizip ilçesi, yılın ilk yarısında 201 milyon 360 bin dolarlık ihracat yaptı.
Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, ilçenin üretim ve ihracat odaklı yapısıyla bölgenin önemli ekonomi merkezlerinden biri olduğunu kaydetti.
Özyurt, Nizip'in ihracatının 2011'deki 11 milyon dolardan geçen yıl 375 milyon dolara yükseldiğini belirtti. Bu yılki hedeflerinin ise 400 milyon doları aşmak olduğunu ifade etti.
Yılın ilk 6 ayında 200 milyon dolar sınırının aşılmasının önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Özyurt, ihracatı üretim ve rekabet gücüyle artırmaya devam edeceklerini söyledi.
İlçede 2012'de Gümrük Müdürlüğünün faaliyete geçmesinin ihracat süreçlerini hızlandırdığını belirten Özyurt, bunun firmalara zaman ve maliyet avantajı sağladığını kaydetti.
Nizip'in özellikle büro mobilyaları sektöründe Gaziantep için öncü rol oynadığını vurgulayan Özyurt, bu sektörün üretim, ihracat ve istihdam açısından ilçe ekonomisinin lokomotifi olduğunu ifade etti.
İlçede birçok sektörde üretim çeşitliliğinin devam ettiğini belirten Özyurt, firmaların hem ulusal hem de uluslararası pazarlar için üretim yaptığını söyledi.
Nizip Ticaret Odası olarak kısa vadede ilçenin ihracatını 750 milyon dolara, uzun vadede ise 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Kommentare
0 KommentareNoch keine Kommentare zu diesem Artikel. Seien Sie der Erste!