Alman vatandaşı Jennifer Javad, Kırşehir'de İslam'ı seçerek "Nisa" adını aldı. İl Müftülüğünde kendisi için bir ihtida töreni düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, İl Müftü Vekili İsmail Göksu, İslam dininin temel prensipleri ile inanç ve ibadet konularında bilgi verdi.
Javad, törende Şahadet getirerek Müslüman oldu ve "Nisa" adını kullanmaya karar verdi.
Müftü Vekili Göksu, Nisa'yı tebrik etti. Göksu, "Kız kardeşimiz, İslam dinini kendi hür iradesiyle araştırarak seçti. Onun bu güzel karar ve heyecanına şahitlik ettik. Allah, İslam'ın aydınlık yolunda kendisine huzurlu, bereketli ve hayırlı bir ömür nasip etsin." ifadelerini kullandı.
Tören sonunda Göksu, Nisa'ya ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Kur'an-ı Kerim meali hediye etti.







Comments
0 commentsNo comments on this article yet. Be the first!