
Vali Akbıyık: Muğla'da orman yangını söndürüldü, dikkat çağrısı
Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle söndürüldü.
Etiket

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle söndürüldü.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında 2 hektarlık alan zarar gördü.

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın nedeniyle 121 hanedeki 202 vatandaş ve 50 hayvan güvenli bölgelere sevk edildi, 4 ev zarar gördü.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, ildeki sahipsiz sokak hayvanlarının yüzde 97'sinin toplandığını açıkladı. Hayvanlar rehabilitasyon ve doğal yaşam alanlarına alındı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Vali Akbıyık, bu yıl 23 hava aracı ve 1943 personelin yangınlarla mücadelede görev alacağını belirtti.

Muğla'nın Milas ilçesinde dün akşam çıkan orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı. Tedbir amaçlı tahliye edilen 1120 vatandaş güvenli alanlara yerleştirildi.

Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden orman yangınına müdahale sürüyor. Vali İdris Akbıyık, tedbir amaçlı bir otel ve tatil sitesindeki toplam 1120 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.












