ERZURUM (AA) - YUNUS HOCAOĞLU - Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Recep Uçar, oyunu geliştirip iyi sonuçlar alarak takımı geçen sezonun üzerine taşımayı hedeflediğini bildirdi.

Çaykur Rizespor, Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde sezona hazırlanıyor.

Teknik direktör Recep Uçar, yeni sezon hazırlıkları, takımın hedefleri ve transfer çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Kentte 17 Temmuz'a kadar çalışma yapacaklarını ve iki günlük iznin ardından 20 Temmuz Pazartesi günü Slovenya'da kampa gireceklerini ifade eden Uçar, "Oradaki kamptan sonra Türkiye'ye dönüp kalan süreçte de lige en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz." dedi.


- "Amacımız iyi bir hazırlık dönemi geçirip lige dönmek"

Uçar, hazırlık dönemine iyi başladıklarını belirterek, "Rize etabımız daha çok fiziksel çalışmalar, testler ve hastane kontrolleriyle geçmişti. Burada hem fiziksel kısım hem de oynatmak istediğimiz oyunla alakalı taktiksel çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu etapta 15 ve 17 Temmuz'da iki hazırlık maçımız olacak. Amacımız en iyi şekilde bunları değerlendirip fiziksel, mental ve taktiksel olarak iyi bir hazırlık dönemi geçirip lige dönmek." diye konuştu.

Geçen sene aralık ayında takımın başına geçtiğini hatırlatan Uçar, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 6-7 aylık süreçte ligin ikinci yarısında, hatta ikinci yarısının özellikle son bölümünde aldığımız sonuçlarla ligi 8. sırada bitirmeyi başardık. 3 puanlık sistemde baktığımız zaman Rizespor tarihinde ilk 8'incilik. Bu güzel ve önemli bir başarı çünkü geriden geldik. Kesinlikle daha iyisi de olabilirdi. Evimizdeki son Beşiktaş maçı ki ben onu da galibiyet gibi sayıyorum. Evimizde 6'da 6 gibi bir ivme yakalamıştık. Eğer bu ivmeyi biraz daha dış saha maçlarımıza yansıtabilseydik belki bir iki basamak daha da yukarısı olabilirdi."