''Staj yoluyla birçok deneyim kazanılıyor''

Almanya'nın Hamburg kentinde 2008 yılından bu yana Hamburg Göçmenler Vakfı tarafından okullarda ekonomik ve öğrenim durumu zayıf olan öğrencileri meslek edindirmeye yönelik hazırlanan 'Staj ile Yeni Perspektifler' adı altında yürütülen proje kapsamında Hamburger SV futbolcularından Marcell Jansen, göçmen kökenli öğrencilerle biraraya geldi.

St. Pauli Ganztagschule adlı okulda gerçekleştirilen ziyarete Jansen'nin yanı sıra Hamburg Göçmenler Vakfı Uyum projesi sorumlularından Esengül Macera, Zofia Heise, projeyi destekleyen Audi Zentrum Basın Sözcüsü Claudia Schulz katıldı.

Audi'nin yanı sıra Deutsche Telekom, "Hamburg für Hamburg" derneği, Hamburger Sparkasse adlı banka, Holsten şirketi ve "NDR 2" radyosu tarafından desteklenen proje kapsamında 100 göçmen gence staj imkanı sağlandığını hatırlatan Schulz, projenin de bu yıl da devam edeceğini ve stajın meslek edinme ve iş bulmada önemli bir ön adım olduğuna işaret etti.


Jansen ise sözkonusu bu projeyi kalpten desteklediğini ifade ederek, öğrencilerin okul sonrası yaptıkları angajmaların onların yaratıcılıklarını daha da artırdığını söyledi.

Staj yoluyla birçok deneyim kazanıldığına dikkati çeken Jansen, yürütülen bu projeyle öğrencilerin okuldaki ders notlarına bakılmaksızın, staj imkanı ile onlara yeni perspektiflerin aşılanmaya çalışıldığını ifade etti.


ha-ber.com