Kürtaj yasağı ve kadına şiddet protesto edildi
Almanya'da yaşayan göçmen kadınlar, AKP Hükümeti'nin kürtajı yasaklama girişimi ve kadına yönelik şiddeti Hamburg'da düzenlenen bir gösteri ile protesto ettiler
Hükümetin kürtajı yasaklama girişimi ve sol yıllarda özellikle Almanya'da kadına yönelik şiddet ve namus cinayetlerine karşı Almanya'da protesto gösterisinde bulunuldu.
| |
Almanya'nın Hamburg kentinde çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Altona ilçesindeki meydanda düzenlenen gösteride, kürtajı yasaklama girişiminin kadının bedensel özgürlüğünün kısıtlandığı dile getirildi ve namus cinayetlerinin sona erdirilmesi istendi.
Çeşitli kadın kuruluşları tarafından oluşturulan inisiyatif adına konuşan Şehriban-Karakış Yıldız, kadın bedeninin, emeğinin Türkiye'de AKP iktidarının kendi çıkarları doğrultusunda denetim altına almaya çalıştığını ileri sürerek, Türkiyeli göçmen olarak AKP'nin bu faşizan yaptırımlarına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.
| |
Sol Parti Hamburg eyalet Milletvekili Cansu Özdemir de, gönderdiği yazılı mesajında Türkiye'de kadınların sokakta, evde, iş yerinde şiddete maruz kaldıklarını belirterek, kürtaj yasağını kadının bedenine yapılan bir darbe olarak gördüğünü söyledi.
Kadınlar daha sonra oturma eyleminde bulunarak, ''Erdoğan, elini bedenimizden çek'', ''töreler, tabular cehenneme'' ve ''Erdoğan kaşınma sabrımızı taşırma'' , ''Benim bedenim, benim kararım'' şeklinde hep birlikte slogan attılar.
| |
| |
ha-ber.com / Hamburg












Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!