Türkiye'den Almanya'ya tehditkâr ifadeler

Türk hükümetinin Almanya'nın iç güvenliğine dair tehditkâr ifadeleri ve Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'in Türkiye‘ye resmi ziyaretine ilişkin Yeşiller Partisi Federal Milletvekili, İçişleri Komisyonu Üyesi Memet Kılıç şu açıklamada bulundu:

"Daha önce de Sayın Başbakan Merkel'in görmezden gelme metodunun Sayın Erdoğan'ın saldırgan tavırlarını yumuşatamayacağını söylemiştim. Bu nedenle Sayın Friedrich'ten, Türkiye ziyaretinde Almanya'nın iç güvenliğine yönelik tehditlerin hoşgörüyle karşılanmayacağını net bir dille ifade etmesini bekliyorum. Resmi ziyaretin planlandığı gibi Başbakan Merkel değil de, İçişleri Bakanı tarafından gerçekleştirecek olmasını da anlamlı ve sevindirici bir adım olarak görüyorum.

Türk-Alman hükümet üyelerinin resmi ziyaretlerinden önce AKP hükümetinin tehditkâr veya saldırgan ifadeler kullanması alışkanlık haline geldi adetâ. Ne var ki, bu kez tehditler çok daha net. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Paris'te yaşanan cinayetlerin ardından, Almanya'da da benzer olayların yaşanabileceğine dair sözleri bunun en yakın örneği.

Konuyla ilgili Federal Meclis‘e sunduğum soruları Hükümet hafife aldı ve bu tarz bir tehlikenin Almanya için söz konusu olmadığını söyledi. Anlaşılan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın artan tehditlerinden haberdar değillerdi. Sayın Erdoğan Alman hükümetinin yine görmezden gelme metodunu uyguladığını görünce tehditlerinin dozunu arttırdı. Almanya'nın belirli örgütler destekleyerek Türkiye'de mezhep çatışmasına hatta teröre zemin yaratmakla itham etti. Sözlerine Almanya'nın bu sebeple yakın zamanda kendisini çok büyük zorluklara sokacağını da ekledi.''

ha-ber.com