Schröder-Köpf uyum sorumlusu oldu

Almanya'da 1998-2005 yıllarında başbakanlık yapan Gerhard Schröder'in eşi Doris Schröder-Köpf, Aşağı Saksonya eyaletinde uyumdan sorumlu bakan olarak atandı.

Aşağı Sakonya Başbakanı Stephan Weil, Schröder-Köpf'ün bağımsız olduğunu ve eyalet hükümetinden talimat almayacağını belirtti.

Schröder Köpf'ün "göçmenlerin avukatı" olarak görev yapacağını ifade eden Weil, bu konuda eyalet hükümetini de eleştirebileceğini kaydetti.

Geçen seçimlerde eyalet meclis üyeliğine seçilen Schröder-Köpf de bunun sorumluluk gerektiren bir görev olduğunu vurguladı.

Almanya'da uyum sorumluları, göçmenlerle hükümet arasında temas ve diyaloğun sağlıklı sürdürülmesine katkı sağlıyor.

Daha önce bu eyalette Hristiyan Demokrat Parti hükümetteyken Türk kökenli Aygül Özkan, uyum bakanlığı görevinde bulunmuştu.

Özkan'ı bu göreve Almanya'da cumhurbaşkanlığı da yapan dönemin Aşağı Saksonya Başbakanı Christian Wulff atamıştı.

ha-ber.com