ha-ber.com
18. Euro Finance Week’de bu yıl ilk kez İslami Bankacılık Konferansı
Avrupa’nın finans sektörünü 18 yıldır bir araya getiren ve alanında ki en önemli organizasyonlarından olan Euro Finance Week 16 Kasım 2015 de Frankfurt Kongre merkezinde başladı.
Finans sektörünün önde gelen yöneticilerinin ve uzmanlarının katıldığı Euro Finance Week’in açılış konuşmasını Grup başkanı Dr. Nader Maleki yaptı.
Dr. Thomas Schäfer (MdL), Dr. Michael Meister (MdB) ve Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Vitor Constancio da birer konuşma yaptı.
20 Kasım da bitecek olan 18. Euro Finance Week, bu yıl da 40`ın üzerinde konferans ve konusunda uzman yüzlerce katılımcıyla gerçekleşecek.
Açılış konferansının bu yıl ki konusu; İslami bankacılık konvansiyonel bankacılık sistemine karşı bir alternatif midir ve İslami bankacılık güncel ekonomik Avrupa sorunlarının çözümüne katkı sağlayabilecek midir? konuları masaya yatırıldı.
Haftanın açılış konferansına, geçtiğimiz aylarda Euro bölgesinin ilk İslami banka lisansını Almanya Banka Gözetim Kurulu’ndan (Bafin) alan, Kuveyt Türk Bankası’nın yüzde yüz iştiraki KT Bank AG CEO’su Kemal Ozan da konuşmacı olarak katıldı.
Euro Finance Week’in İslamic Finance ilk oturumunda konuşan ve soruları yanıtlayan KT Bank CEO’su Kemal Ozan; “Dünyada hızla pazar payını arttıran İslami bankacılık Euro bölgesinde çok yeni. Farklı bir iş modeli olmasına rağmen ilgiyle karşılanması memnuniyet verici” dedi.
Bu konferansta ki amaçlarının; başta katılımcılar ve finans sektörü olmak üzere, İslami ve etik değerlere uygun bankacılık sistemini anlatmak olduğunu belirten Kemal Ozan, konuşmasının devamında bilinen bankacılık sistemiyle İslamic Finance arasındaki farklılıkları, İslami bankacılığın avantajlarını dile getirdi.
İslami Bankacılığın İslami kurallara göre şekillendiğini vurgulayan Ozan, İslam’ın yasakladığı endüstrileri finanse etmediklerini, spekülasyondan uzak durduklarını, reel sektöre destek verdiklerini ve bu yolla ekonomiyi daha stabil hale getirme yönünde katkıda bulunduklarını ifade etti.
Hedef kitlelerinin Almanya’da yaşayan Müslümanların yanı sıra etik değerlere önem veren Müslüman olmayan müşteriler olduğunu da sözlerine ekleyen Kemal Ozan,“ ırk, dil ve din ayrımı yapmaksızın tüm müşterilere hizmet sunmayı amaçlıyoruz“ dedi.
Prof. Dr. Bernhard Emunds, Prof. Dr. Martin Büscher, Dr. Helge Wulsdorf, Ugurlu Soylu ve Peter Kruschel‘in katıldığı konferansın ikinci bölümünde, Almanya’da yeni olan İslami bankacılığın geleceği ve ne gibi yenilikler getirebileceği tartışıldı.
ha-ber.com











Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!