Rabia Almanya’ya bronz madalya kazandırdı

Rabia Güleç Bachmann Almanya’ya Avrupa Tekvando şampiyonasında bronz madalya kazandırdı. Hırvat ve Rus rakiplerini yenen Rabia Güleç Bachmann Türk rakibi İrem Yaman’a yenildi.

Rabia Almanya’ya bronz madalya kazandırdı


10-13 Mayıs tarihleri arasında Rusya’nın Kazan kentinde yapılan Avrupa Tekvando şampiyonasında, Alman milli takımında yer alan Rabia Güleç Bachmann, 62 kiloda Avrupa üçüncüsü olarak Almanya’ya bronz madalya kazandırdı. 

Rabia, ilk maçında Hırvat rakibini 6-5 yendi. İkinci maçında Rus rakibi ile normal sürede 7-7 berabere kaldı. Uzatmada altın vuruşla galip geldi. Rabia, Türk rakibi İrem Yaman’a yenilince üçüncülükte kaldı.

Rabia Almanya’ya bronz madalya kazandırdı

Rabia, bilindiği gibi amcası ve aynı zamanda Alman milli takım antrenörü Özer Güleç tarafından yetiştirilmiş ve daha öncede Avrupa ve Dünya şampiyonalarında derecelere girmişti.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG