Geçtiğimiz Mart ayında, Nürnberg’de yanan araçtan 2 yaşındaki kız kardeşi Hira Nur Büyükhan’ın yanmaktan kurtaran 9 yaşındaki Kenan Büyükhan’a Nürnberg Polisi bir sürpriz yaparak onu 10’uncu doğum günü olan 4 Mayıs’ta evinde ziyaret ederek, çeşitli hediyelerin yanı sıra, “Süper Kahramanlık sertifikası “verdi.

Kahraman Kenan’a Polis sürprizi

Daha sonra, Kenan ve babası Celil Büyükhan’ ı, misafir eden Nürnberg polisi onları özel araçla gezdirdi. Kenan Tuna nehrinde devriye gezen Polis potunda kaptanlık yaptı. Polis köpekleri ile oynadı. Polis yetkilileri "Kenan bunu hak etti" dedi.

Kahraman Kenan’a Polis sürprizi

İlk Ödülü Başkonsolos vermişti

Hoşça vakit geçiren Kenan,10 uncu yaş günümde unutamayacağım anlar yaşadım dedi. Bilindiği gibi Kenan’a ilk ödül 23 Nisan kutlamaları sırasında Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül tarafından verilmiş ve İş insanı Ayhan Yeşil’de Kenan’a bir cep telefonu hediye etmişti.

Kahraman Kenan’a Polis sürprizi

BAVYERA HÜKÜMETİ ONUR MADALYASI VERECEK

Öte yandan, Bavyera Hükümeti, Kenan Büyükhan’a, 29 Mayıs tarihinde Münih’te onur madalyası verecek. Başbakan Markus Söder’in hazır bulunacağı tören saat 11.00’de gerçekleşecek.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG