
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 15 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Venezuela, Güney Amerika'dan Orta Amerika'ya ve oradan da ABD'ye uzanan havayoluyla uyuşturucu rotasının ana çıkış noktalarından biri konumunda bulunuyor.
Komşusu Honduras ve El Salvador’la birlikte Güney Amerika’dan ABD’ye uzanan kokain rotasındaki en önemli Orta Amerika ülkelerinden biri olmasıyla dikkat çeken Guatemala’nın cumhurbaşkanı Alejandro Giammattei de son açıklamalarında, bu konuda Venezuela'yı hedef alıyor ve Caracas'a karşı eyleme geçilmesi çağrısında bulunuyor.
Bu endişelerini Eylül ayı sonundaki BM Genel Kurulu'nda yineleyen Guatemala Cumhurbaşkanı, bölgeye uyuşturucu taşıyan uçakların yüzde 95'inin Venezuela’dan kalkış yaptığını iddia etti.
Giammattei, "Venezuela son aylarda, ülkemize ya da komşu ülkelere gelen uçakların yüzde 95'inin kalkış noktası konumunda. Daha sonra da uyuşturucu buraya, ABD'ye taşınıyor" dedi. Giammattei, Orta Amerika ve diğer Latin Amerika ülkelerini, yasadışı uyuşturucu trafiğine karşı ortak plan geliştirmeye çağırdı.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!