Taleban Pasaport İşlemlerini Yeniden Başlatıyor
Ha-ber.com5 yıl önce3 dk okuma0 görüntülenme

Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 15 Temmuz 2026
Afganistan'da Taleban’ın kontrolu ele geçirmesinin ardından durdurulan pasaport dağıtımı bugün yeniden başladı. Pasaport işlemlerinin geçen Ağustos’ta askıya alınması, çok sayıda kişinin ülkeden çıkmasını engellemişti.
Kabil Pasaport Bürosu Başkan Vekili Alim Gül Hakkani, gerekli belgelerler başvuranlara, önceki hükümet tarafından verilen belgelerle aynı belgeleri sağlayacaklarını söyledi. Süreç, ABD güçlerinin geri çekilmesinin ardından Taleban’ın iktidara dönmesinden önce bile yavaş ilerliyordu.
Hakkani, her gün 5 bin ile 6 bin pasaportun verileceğini, kadınların pasaport işlemlerini kadın çalışanların yapacağını bildirdi. Taleban yetkilisi Kabil’de düzenlediği basın toplantısında, "Hiçbir erkek çalışanın bir kadın üzerinde biyometrik veya diğer pasaport işlemlerini yapma hakkı yoktur" diye konuştu.
İçişleri Bakanlığı sözcüsü Kari Sayid Khosti ise 25 bin başvurunun son aşama olan ödemeye geldiğini yaklaşık 100 bin başvurunun ise sürecin erken aşamalarında beklemede olduğunu bildirdi.





Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!