ABD Senatosu’ndaki Cumhuriyetçilerin 81 yaşındaki lideri Mitch McConnell, bir etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlarken yine donakaldı.

McConnell benzer bir olayı, 26 Temmuz'da ABD Kongre Binası'nda düzenlediği basın toplantısında da yaşamıştı.

Kentucky’nin Cumhuriyetçi senatörü, eyaletin Covington şehrinde dün gazetecilerin karşısına çıktı. Bir gazetecinin, seçimlerde tekrar aday olup olmayacağını sorduğu sırada McConnell, 30 saniyeden fazla kendisinde değilmişçesine boşluğa bakarak soruya yanıt vermedi. McConnell’in yardımcısı yanına gelerek senatöre soruyu duyup duymadığını sordu ve gazetecilere “Bir dakikaya ihtiyacımız olacak” dedi

O sırada McConnell’in yardımcısı yanına gelerek senatöre soruyu duyup duymadığını sordu ve gazetecilere “Bir dakikaya ihtiyacımız olacak” dedi.

Daha sonra yardımcılarının müdahalesiyle kendine gelen McConnell, titrek bir sesle aldığı birkaç soruya kısa cevaplar vererek basın toplantısından ayrıldı.

2007'den bu yana Senato'da Cumhuriyetçilerin lideri olan McConnell, Mart ayında Washington'da bir otelde düştükten sonra beyin sarsıntısı ve kırık kaburga tedavisi görmüş, Nisan ayında ise Senato’ya geri dönmüştü.

Yaşlı siyasetçiler tartışması

McConnell'in sağlık durumu Senatodaki görevinden artık emekli olması gerektiği yönünde tartışmalara neden olmuştu.

ABD Senatosu 5 haftalık yaz tatilinin ardından gelecek hafta yeniden toplanacak.

Başkan Joe Biden'ın 80 yaşında yeniden seçilmek için yarıştığı ve Senato'daki ortalama yaşın 64'ün üzerinde olduğu Washington'daki pek çok üst düzey isim ileri yaşta.

Geçen yıl Kasım ayında Reuters/Ipsos tarafından yapılan ankete katılan Amerikalıların yüzde 61’i Kongre üyelerinin Amerikan halkını temsil edemeyecek kadar yaşlı olmalarından çok ya da biraz endişe duyduklarını söyledi.

Cumhuriyetçilerin 2024 başkanlık adaylığı için en önde koşan ismi olan eski Başkan Donald Trump ise 77 yaşında.

VOA tarafından geçilen Senatör McConnell kameraların karşısında yine donakaldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Senatör McConnell kameraların karşısında yine donakaldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Senatör McConnell kameraların karşısında yine donakaldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.