
0 görüntülenme
Scholz: "Almanya'da kalma hakkı olmayanları büyük ölçüde sınır dışı etmeliyiz"
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin mülteci politikasına ilişkin Almanya'da kalma hakkı olmayanların büyük ölçüde sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.
Scholz, haftalık yayın yapan Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, Almanya'da kalma şansları olmayanların, ülkelerine geri dönmesi gerektiğini vurguladı.
"Almanya'da kalma hakkı olmayanları büyük ölçüde sınır dışı etmeliyiz." diyen Scholz, "Bunun için de yetkililerimiz günün her saati hazır olmalı ki polis tarafından yakalandıklarında gerçekten sınır dışı edilebilsinler. Ayrıca yabancılar dairelerinin dijitalleşmesi için de adım atılmalı ve kağıt devrine son verilmelidir. Prosedürler hızlandırılmalı, iltica başvuruları ve duruşmalar ilk kabul merkezinde gerçekleştirilmelidir. Mahkeme süreçleri de hızlandırılmalıdır. Bazı eyaletlerde sınır dışı işlemlerinin ilk aşaması dört ay, bazılarında ise 39 ay sürmektedir. Daha fazla ve daha hızlı sınır dışı edebilmeliyiz." ifadelerini kullandı.
Scholz, düzensiz göçü engellemek amacıyla Almanya'ya komşu olan ülkelere açılan sınırları artık daha sıkı kontrol ettiklerini hatırlatarak, "Bunu Brüksel'e de (AB) söyledik. İnsanların burada düzensiz olarak kalmalarını teşvik eden unsurları azaltmak istiyoruz. Eğer ülkeler artık para yerine ayni yardım yapmak istediklerini söylerlerse bunu destekleriz. Eğer sığınmacılar için bir ödeme sistemi getirmek istiyorlarsa bunu da destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Sınırsız göç isteyenlere, bugünkü refah devletinin sürdürülemeyeceğini söyleyecek kadar dürüst olmak gerektiğini belirten Scholz, "İnsanlara ne yazık ki burada kalamayacaklarını söyleyecek güce sahip olmalısınız." dedi.





Yorumlar
…Yorumlar yükleniyor…