İYİ Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için CHP'nin işbirliği teklifine kapıyı kapattı. Kararı İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu “Genel İdare Kurulumuz; 2024 yerel seçimlerine hür ve müstakil olarak girme kararı almıştır” sözleriyle açıkladı.

Zorlu, yerel seçimlere yönelik işbirliği teklifinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve kurmaylarınca 30 Kasım Perşembe günü kendilerine yapılan ziyarette gündeme geldiğini anımsattı.

Zorlu alınan kararın gerekçesini şu ifadelerle anlattı:

“Mahalli idareler seçimi, Türk milletinin bu kötü gidişata yol açanlara mesajını vereceği bir seçim olacağı gibi; İYİ Parti açısından iktidar yürüyüşümüzde rotanın yeniden belirlenmesi anlamını taşıyacaktır. O rota milletimizin ta kendisidir. Toplantımızda, GİK üyelerimiz görüşlerini büyük bir açıklıkla ortaya koymuş ve ardından oylamaya geçilmiştir. Bu, siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şölenine dönüşmüştür. Mesele bütün yönleriyle irdelenmiş ve yapılan oylama neticesinde Genel İdare Kurulumuz; 2024 yerel seçimlerine hür ve müstakil olarak girme kararı almıştır.”

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu “Genel İdare Kurulumuz; 2024 yerel seçimlerine hür ve müstakil olarak girme kararı almıştır” dedi.

İYİ Parti olarak seçmen karşısına en doğru adaylarla çıkmayı hedeflediklerini söyleyen Zorlu, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, ülkemizi karanlığa sürükleyen bu muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya, milli mukaddesatımıza milletimizin üçüncü bir yola, alternatif çağrısına da sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz. İYİ Parti olarak 2024 seçimlerine hür ve müstakil olarak, yani genel başkanımızın ifade ettiği gibi özü başımıza gideceğiz" dedi.

Zorlu, soru üzerine GİK'in yerel seçimlerle ilgili kararını oy çokluğuyla aldığını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 30 Kasım’da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i 31 Mart 2024’te düzenlenecek yerel seçimlerde işbirliği yapılması talebiyle ziyaret etmişti.

Meral Akşener, Özel ile birlikte kameralar karşısında yaptığı açıklamada, “Bizim bir kararımız var, 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde. O konuyu Genel İdare Kurulu’nda (GİK) tekrar bizim iki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde işbirliği yapabilir miyiz ve işbirliği konusunu GİK’e tekrar götürebilir misiniz sorusu etrafında konuştuklarımızı özetleyebilirim. Pazartesi günü biz doğal olarak GİK’i toplayacaktık. Bu soruyu GİK’e soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz” diye konuşmuştu.

GİK toplantısında Meral Akşener'in ise, “ihsas-ı rey olur” diyerek oylama öncesi ve hatta sonrasında görüş açıklamadığı bilgisi verildi. VOA tarafından geçilen haberinde editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İYİ Parti yerel seçimlerde CHP'yle işbirliğine "hayır" dedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.