Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha aday olabilmesi için anayasa değişikliği önermesinin ardından Erdoğan da ilk kez bir dönem daha görev yapabileceğinin sinyalini verdi.
Erdoğan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında konuşma yaptı.
22 yıllık iktidarları boyunca Türkiye’ye hizmet ettiklerini, bugünlere kolay gelinmediğini belirten Erdoğan şunları söyledi:
"Vesayetin tuzaklarından darbe girişimlerine, teröre kadar nice ihanetlere maruz kaldık. Nice sinsi saldırıyı püskürttük. Tek başına 15 Temmuz gecesinde istiklalimize ve istikbalimize kasteden bir alçak saldırıyı, bir alçak planı, içerideki ve dışarıdaki planlayıcıların başlarına geçirmiş olmamız bile tarihi bir başarıdır. İktidar ve ittifak olarak milletin emanetine sıkı sıkıya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Rabbim ömür, milletimiz de onay verdikçe Türkiye'ye ve Türk milletine hizmete devam edeceğiz."
Bahçeli, Erdoğan’a yeniden cumhurbaşkanı adaylığının yolunu açmak için anayasa değişikliği önermişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dönem daha görev yapabilmesinin sağlanmasına yönelik çağrı geçen hafta MHP lideri Bahçeli’den gelmişti.
Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Erdoğan’a yeniden cumhurbaşkanı adaylığı yolunu açacak bir anayasa değişikliğinden söz ederken şunları söylemişti:
“Eğer terör hayatımızdan sökülüp atılırsa, eğer enflasyon canavarına kesif bir darbe indirilirse, Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarın zirvesine çıkarsa Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha seçilmesi doğal ve doğru bir tercih değil midir? Bu kapsamda lazım gelen anayasal düzenlemeyi yapmak önümüzdeki görevler arasında olmayacak mıdır? Devlette devamlılık, siyasette istikrar, Türkiye Yüzyılı'nın inşası için Sayın Recep Tayyip Erdoğan güvencedir, milletin sevdalısıdır, tecrübesiyle ve birikimiyle bize göre tek seçenektir.”
Erdoğan’ın yeniden aday olabilmesi mümkün mü?
VOA tarafından geçilen haberinde editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan bir dönem daha cumhurbaşkanlığı için ilk kez adaylık sinyali verdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.





Yorumlar
…Yorumlar yükleniyor…