Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün duyurduğu 2025 asgari ücret artışını tekrarlayarak, “Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık” dedi.
Erdoğan, AK Parti’nin TBMM grup toplantısında bugün yaptığı konuşmada 10 Aralık'ta görüşmelere başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarını dün tamamladığını ve 1 Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak net asgari ücreti 22 bin 104 lira olarak belirlediğini söyledi.
"Bu rakam, 2024 yılına göre net yüzde 30 artışa tekabül ediyor” diyen Erdoğan, “Devletimizin asgari ücretli başına işverene verdiği destekse 700 liradan 1000 liraya yükseldi. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık” dedi.
2002'de 184 TL, yani döviz bazında 126 dolar olan asgari ücretin, son artışla birlikte 628 dolara çıktığını kaydeden Erdoğan, yeni asgari ücretin çalışanlara ve işverenlere hayırlı olmasını diledi.
Bu arada Erdoğan, AK Parti grup toplantısı sonrası "asgari ücret" ile ilgili soruya yanıt vermedi.
Diğer yandan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün asgari ücret gündemiyle olağanüstü toplandı. CHP, Cumartesi günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda miting yapma kararı aldı.
TÜRK-İŞ katılmadı
Uzun süredir beklenen asgari ücret artışı dün belli olmuştu. Yeni asgari ücreti ilk olarak, düzenlenen 4. Komisyon toplantısının sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Salı akşam saatlerinde 4’üncü toplantısını yaptı. Toplantıya, işçi kesimini temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) katılmadı.
TÜRK-İŞ aslen Perşembe ya da Cuma günü yapılması beklenen ama ani bir kararla Salı akşamı yapılan toplantıya, kendilerine asgari ücret teklifi konusunda bilgilendirme yapılmadığı gerekçesiyle katılmadı.
TÜRK-İŞ’in son toplantıya katılmamasına rağmen Bakan Işıkhan, "Çalışmalar, tüm komisyon üyelerimizle, gerçekten yapıcı bir anlayışla yürütülmüştür. Çalışanlarımızın refahını arttıran, işverenlerimizin rekabet gücünü koruyan ve ülkemizin ekonomik istikrarını ve sosyal kalkınmasını güçlendiren bu süreci hep birlikte başarıyla yönettiğimizi düşünüyorum" dedi
VOA tarafından geçilen haberinde editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yeni asgari ücret 22 bin 104 TL oldu; Erdoğan asgari ücret artış oranını grup toplantısında tekrarladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.





Yorumlar
…Yorumlar yükleniyor…