Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Sıla bebek, 7 Ekim’de hayatını kaybetti. 2 yaşındaki Sıla bebeğin annesi Bakiye Y., kızını hastaneye kaldırmış, beyin kanaması ve cinsel istismar şüphesiyle bebek İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir hastanesine götürülmüştü.

Yoğun bakımda tutulan Sıla bebeğin durumunun polise haber verilmesinden sonra anne Bakiye Y., birlikte yaşadığı Sanlı Ö., komşuları Kani A. ile 13 ve 14 yaşındaki çocukları gözaltına alındı. Şüphelilerin tamamı tutuklandı. Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. de devlet korumasına alınmıştı.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, Sıla bebeğin cinsel istismara maruz kaldığını ve bunun da adli tıp raporunda yer aldığını açıklamıştı.

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı görülen duruşmaya Sanlı Ö. ile çocukların babası Kani A. getirildi. Diğer sanıklar anne Bakiye Y. ve iki çocuk SEGBİS ile bağlandı.

Baroların duruşmaya katılma talebi reddedildi

Duruşmada ilk olarak katılma talepleri alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın katılma talebi kabul edildi. Tekirdağ Barosu’ndan bir avukatın ve TBMM Araştırma Komisyonu’nda yer alan CHP Milletvekili Suat Özçağdaş’ın duruşma salonunda bulunması da değerlendirildikten sonra kabul edildi.

Türkiye Barolar Birliği ile birlikte İstanbul ve Ankara’nın da dahil olduğu 13 baronun katılma talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Duruşmayı izlemek üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP’li milletvekilleri Fethi Açıkel, Nurten Yontar, Nimet Özdemir, Vecdi Gündoğdu, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen de Tekirdağ Adliyesi’ne geldi.

“Çocuklarımızı bile koruyamıyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, duruşmadan önce yaptığı açıklamada, Narin ile Sıla bebeğin ölümüyle ilgili Meclis’teki araştırma komisyonunu hatırlatarak, “Biz, tüm milletvekilleri olarak bu davaları, bu kızlarımız için yakından takip etmekle yükümlüyüz. Ne yazık ki öyle döneme denk geldik ki, nasıl bir Türkiye’de, nasıl bir dönem yaşıyoruz ki artık çocuklarımızı bile koruyamıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği adına konuşan avukat Ayça Bolak açıklama yaptı. VOA tarafından geçilen haberinde editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Sadece istismarcıyı cezalandırmak yeterli değil” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.