
AJet, "Ada Kıbrıs" projesine destek kapsamında Londra'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanına gidiş-dönüş bilet için 250 poundluk özel fiyat tarifesi açıkladı.
Ada Kıbrıs Projesi ve AJet işbirliğiyle "Londra-Ercan Özel Uçuş Fiyat Lansmanı", KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, THY ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ve birçok davetlinin katılımıyla Londra'da gerçekleştirildi.
KKTC Başbakanı Üstel, burada yaptığı konuşmada, Londra ve KKTC arasında bir köprü oluşturacaklarını belirterek, "Artık bu hasretliği en az seviyeye indireceğiz. Bugün siyasi bir açılım yapıyoruz, çok uygun bir fiyatla, bu hasretliği bitirmek ve sizleri oradaki insanlarla buluşturmak için... Sizi Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nin esaretinden kurtarmak için yapıyoruz. Türkiye ve THY ile bu güzel projeyi hayata geçiriyoruz. İstiyoruz ki bizim insanımız bu projeyle Türkiye üzerinden KKTC'ye gelsin, tatilini yapsın." diye konuştu.
KKTC'de hükümeti kurduklarından beri yarım kalan bütün projeleri bitirdiklerini ve bu projelerden ilkinin de Ercan Havalimanı olduğunu dile getiren Üstel, "Bugün bakıyorum, kısa bir süre içerisinde Ercan Havalimanı'ndan giriş yapan yolcu sayısında yüzde 50 artış var. Bunun en büyük nedeni yine THY ve onun yan kuruluşu olan AJet'tir. Ayda yaklaşık 600 seferleri var. Şimdi ilave edilecek seferlerle bu sayı bir o kadar daha artacak." ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Ataoğlu, uzun zamandır bu çalışmayı yürüttüklerinin altını çizerek, "Bu köprü, bugün THY ve AJet yetkilileri sayesinde sizlerin ve buradaki çocuklarımızın ata topraklarına KKTC'ye çok daha aktif bir şekilde gelmeleri için." dedi.
AJet'in Londra'dan KKTC'ye uçuşları için belirlenen özel fiyatın bir yıl süreyle geçerli olacağını ve bunun bir başlangıç olduğunu söyleyen Ataoğlu, "İsteğimiz artık bu fiyatlarla, çok daha rahat ve kolay şekilde ata topraklarınıza gelmenizdir, bu kadar yıldır çaresizlikten ve imkansızlıktan dolayı tercih edilen güneyin artık tercih edilmemesidir. Ada Kıbrıs, sizi çağırıyor." diye konuştu.





Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!