“Lalelerin Fısıltısı” Sergisi KRV Eyalet Parlamentosu’nda Açıldı
Düsseldorf’ta Sanat ve Kültür Buluşması: “Lalelerin Fısıltısı” Sergisi KRV Eyalet Parlamentosu’nda Açıldı
DÜSSELDORF – Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyalet Parlamentosu, bu kez siyasi gündemin değil sanatın renklerine ev sahipliği yaptı. İran-Türk kökenli sanatçı Sara Kamali Aydın’ın “Lalelerin Fısıltısı” adlı kişisel resim sergisi, sanat, siyaset, bilim ve iş dünyasından çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla açıldı.
SPD Eyalet Meclis Grubu giriş salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, KRV Eyalet Milletvekili Volkan Baran (SPD) ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Lalelerle Umut, Kadın Gücü ve Yeniden Doğuş Anlatılıyor
Sanatçı Sara Kamali Aydın’ın doğa ve kültürden ilham alarak hazırladığı eserlerin yer aldığı sergide, farklı boyutlarda toplam 16 çalışma ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Türk ve İran kültürlerinde önemli bir sembol olarak kabul edilen lale, serginin ana temasını oluşturuyor. Eserlerde umut, kadın gücü, dayanışma ve yeniden doğuş gibi evrensel değerler güçlü renkler ve özgün tekniklerle sanatseverlere aktarılıyor.
Volkan Baran: “Sanat İnsanları Bir Araya Getirir”
Serginin açılış konuşmasını yapan KRV Eyalet Milletvekili Volkan Baran, etkinliğin SPD Eyalet Meclis Grubu adına büyük önem taşıdığını vurguladı.
Düsseldorf’ta böylesine geniş katılımlı bir kültür etkinliğine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Baran, sanatın toplum üzerindeki birleştirici gücüne dikkat çekti.
“Bugün burada bu kadar çok dostu ve misafiri bir araya getirebilmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sanat her zaman bir mesaj taşır. Toplumla konuşur, düşündürür ve insanları bir araya getirir” diyen Baran, sanatın yoğun siyasi gündem içerisinde insanlara nefes alma alanı sunduğunu ifade etti.
Sanatçı Sara Kamali Aydın’ın eserlerinden ilk gördüğü anda etkilendiğini belirten Baran, lalenin hem Türk hem de İran kültüründe umudun, yeniden doğuşun ve kadın gücünün sembolü olduğunu söyledi.
Baran ayrıca kültürler arasında köprü kurmanın önemine vurgu yaparak, toplumsal uyum ve entegrasyon çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini kaydetti.
Sara Kamali Aydın: “Lalelere Bir Nefes Vermek İstedim”
Serginin sahibi Sara Kamali Aydın ise konuşmasında eserlerinin çıkış noktasını anlattı.
Lalenin yalnızca bir çiçek olmadığını ifade eden sanatçı, “Lale; tarih, kültür, göç ve duygularla örülü hikâyeler taşır. Farklı ülkelerde yaşamış bir sanatçı olarak bu çiçekle derin bir bağ hissediyorum” dedi.
Canlı renkler ve özgün fırça darbeleriyle eserlerinde laleye adeta hayat vermeye çalıştığını belirten Aydın, ziyaretçilere umut ve yenilenme duygusunu aktarmayı hedeflediğini söyledi.
Son dönemde İran’da yaşanan gelişmelerin de çalışmalarını etkilediğini ifade eden sanatçı, sanatın zor zamanlarda insanlara güç ve teselli sunabildiğini vurguladı.
Keman Dinletisiyle Taçlanan Açılış
Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezerek sanatçıyla eserler üzerine sohbet etme fırsatı buldu.
Açılış programı, keman virtüözü Beril Sun tarafından seslendirilen eserlerle devam etti. Müzik ve sanatın buluştuğu etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşarken, program ikramlar ve samimi sohbetlerle sürdü.
Sergi Altı Hafta Boyunca Ziyarete Açık
Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Parlamentosu’nda açılan “Lalelerin Fısıltısı” sergisi, önümüzdeki altı hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Sergi, sanatın kültürler arası diyaloğu güçlendiren evrensel dilini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Yorumlar
…Yorumlar yükleniyor…