İstanbul merkezli operasyonlarda 1 ton 45 kilogram uyuşturucu ve 173 bin 9 uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan 26 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde imal ve ticareti suçunu önlemek ve şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, 15-30 Haziran tarihleri arasında ulusal ve uluslararası düzeyde uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütleri ile kentteki sokak satıcılarına yönelik operasyonlar düzenledi.

İstanbul merkezli Tekirdağ, Gümüşhane ve Kocaeli'de düzenlenen operasyonlarda 80 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda 1 ton 45 kilogram uyuşturucu, 173 bin 9 uyuşturucu hap ve 2 otomatik silah ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 26'sı tutuklandı. 54 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler, İl Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde sergilendi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, çalışmalara katılan personeli tebrik etti ve basın mensuplarına operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Yıldız, uyuşturucuyla mücadelelerini her alanda büyük bir kararlılıkla sürdürdüklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Torbacısından elebaşına kadar bu suç zincirinin halkalarını tek tek kırıp atmaya kararlıyız. Bu savaşı sadece İstanbul adına değil tüm insanlık adına sürdürüyoruz."

İstanbul'da 1 Ton 45 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi