Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, üst üste 5. şampiyonluğu çok istediğini belirtti. Özbek, teknik direktör Okan Buruk'a, takıma ve yönetime destek çağrısında bulundu.

Galatasaray Adası'ndaki bir etkinlikte konuşan Başkan Özbek, kulübün geleceği için çalıştıklarını vurguladı. Kamuoyuyla paylaşılan finansal tabloları hatırlatan Özbek, kulübün kar ettiğini kaydetti.

Türkiye'nin en değerli futbol takımına sahip olduklarını ifade eden Özbek, "Takım değerini her geçen yıl artırıyoruz. Bunu yaparken kulübümüzü de mali açıdan güçlendiriyoruz. Gururla karlılık açıklayan bir kulübüz. Bizim yönetim anlayışımızın temelinde bu vardır. Galatasaray hem kazanacak hem büyüyecek hem de geleceğini garanti altına alacak." sözlerini kullandı.

Transferler hakkında yapılan yorumlara değinen Özbek, "Galatasaraylıların heyecanını da beklentisini de çok iyi anlıyorum. Fakat bunun birileri tarafından algı çalışmalarıyla manipüle edilmesinden rahatsızım. Sessiz kalmamız, bu kötülüğe bulaşmamak içindir. Ama konu Galatasaray'ın şampiyonluğunu pazarlık ettiğimiz noktasına kadar geldi. Galatasaray'ın şampiyonluğunu pazarlık konusu yaptığımızı ima etmek, şahsıma ve değerli arkadaşlarıma yöneltilen büyük bir iftiradır. Bu konuda en ufak bir imayı dahi kabul etmem, sineye çekmem. Bu imayı yapanlar bu kulübün 120 yılı aşkın, camiamızın 500 yılı aşkın şerefli geçmişine iftira atmış olduklarının farkına varmalılar." şeklinde konuştu.


"İki alkış alacağım diye Galatasaray'ın geleceğini tehlikeye atmayacağım"

Özbek, Galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyon olduğunu hatırlattı. Sarı-kırmızılı kulübün marka değerini büyüten ve ekonomisini düzelten bir yapıyla ilerlediğini dile getirdi.

Başarılı gidişatı çöpe atıp günü kurtaran kararlar vermeyeceğini vurgulayan Özbek, "İki alkış alacağım diye Galatasaray'ın geleceğini tehlikeye atmayacağım. Galatasaray için en doğru zamanda en iyi transferleri yapmak için her türlü fedakarlığı yapacağım." ifadelerini kullandı.

Özbek, 5. şampiyonluğu çok istediğini belirterek şunları kaydetti: "Ben 76 yaşındayım. Çocuklarıma ve torunlarıma bırakacağım en büyük miras üst üste 5. şampiyonluktur. 27. şampiyonluğu benden daha fazla isteyen kimse olamaz. Çünkü inanıyorum ki o kupa yalnızca bir şampiyonluk olmayacak. Galatasaray'ın doğru yönetiminin, planlamasının ve camianın ortak zaferi olacak. Bize, hocamıza, takımımıza ve taraftarlarımıza güvenmeye devam edin. Bugüne kadar Galatasaray için doğru olanı yaptık. Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Cuma günü lig başlıyor, tüm Galatasaraylılara ve bizi karıştırmak isteyenlere sesleniyorum, yine şampiyon olacağız."



Üst üste 5. şampiyonluk en büyük miras
Üst üste 5. şampiyonluk en büyük miras
Üst üste 5. şampiyonluk en büyük miras