SunExpress, 2027 yaz sezonunda Dalaman uçuş kapasitesini önemli ölçüde artırıyor. Hannover ve Leipzig/Halle'den yeni hatlar açılacak. Düsseldorf ve Hamburg seferleri artırılırken, Viyana bağlantısı yeniden başlayacak. Böylece Dalaman, Almanya ve Avusturya'daki toplam on havalimanından direkt uçuşlarla ulaşılabilir hale gelecek.
Haftalık sefer sayısı 28'e çıkacak. Bu kapasite artışı, Dalaman Havalimanı'nın Marmaris, Fethiye ve Göcek Körfezi gibi önemli tatil merkezlerinin ana giriş kapısı olması sebebiyle bölge turizmine katkı sağlayacak. Genişleyen uçuş ağı, otellerden seyahat acentelerine, transfer şirketlerinden yerel turizm işletmelerine kadar geniş bir kesim için yeni satış olanakları yaratıyor.
Hannover ve Leipzig'den yeni bağlantılar
SunExpress, Hannover-Dalaman hattını 1 Mayıs 2027'de açacak. Uçuşlar pazartesi ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki kez yapılacak.
Leipzig/Halle'den Dalaman'a direkt uçuşlar 30 Nisan 2027'den itibaren cuma günleri düzenlenecek. Ekim 2026'da da hizmet veren bu hat, 2027 yaz sezonunda yeniden programa alınacak.
SunExpress Satış Başkanı Henning Lindemann, kapasite artışının seyahat seçeneklerini genişleteceğini belirtti. Lindemann, "Dalaman uçuşlarımızı artırarak Türk Ege Bölgesi’ne ulaşımı daha da kolaylaştırıyoruz. Müşterilerimiz ve satış ortaklarımız, bu çok yönlü tatil bölgesine çok daha fazla direkt bağlantıdan ve genişletilmiş seyahat seçeneklerinden yararlanacak" dedi.
Düsseldorf ve Hamburg'dan daha fazla uçuş
Almanya'nın önemli çıkış noktalarındaki mevcut hatlarda da kapasite artırılacak. Düsseldorf-Dalaman hattında haftalık sefer sayısı beşten altıya yükselecek. Programa perşembe günü ek bir uçuş dahil edilecek.
Hamburg'dan sunulan kapasite iki katına çıkacak. Mevcut haftalık tek sefer yerine 2027 yazında haftada iki uçuş yapılacak. Yeni sefer pazartesi günleri gerçekleştirilecek.
Berlin, Frankfurt, Köln/Bonn, Münih ve Stuttgart'tan yapılan mevcut Dalaman uçuşları da devam edecek. Böylece Almanya'dan Dalaman'a yönelik geniş bir direkt uçuş ağı oluşacak.
Viyana-Dalaman hattı geri dönüyor
SunExpress, 2027 yazında Avusturya pazarındaki Dalaman bağlantısını da yeniden devreye alacak. Viyana'dan direkt uçuşlar 30 Nisan'da başlayacak ve cuma günleri yapılacak.
Viyana hattının dönüşüyle Dalaman'ın Orta Avrupa'daki erişilebilirliği güçlenecek. Almanya ve Avusturya'daki on havalimanından sunulacak haftada 28'e varan direkt sefer, tur operatörleri ve seyahat acentelerine bölgeye yönelik paketlerde daha geniş uçuş seçenekleri sunacak.
Marmaris, Fethiye ve Göcek için daha fazla kapasite
Dalaman Havalimanı, Muğla'nın önemli turizm merkezlerinin uluslararası pazarlara açılmasında merkezi rol oynuyor. Marmaris ve Fethiye'nin yanı sıra Göcek Körfezi ve çevresindeki tatil bölgelerine gelen yabancı ziyaretçilerin çoğu Dalaman üzerinden ulaşıyor.
Bu nedenle 2027 yazında planlanan kapasite artışı, Dalaman'ın ötesinde bölgenin konaklama ve turizm sektörüne talebi destekleme potansiyeli taşıyor. Daha fazla çıkış noktasından direkt ulaşım sağlanması, bireysel tatilcilerin yanı sıra tur operatörleri ve seyahat acentelerinin bölgeyi programlamasını kolaylaştırıyor.
Lufthansa ve Turkish Airlines'ın ortak kuruluşu SunExpress'in 2027 yaz sezonuna yönelik yeni ve mevcut Dalaman uçuşları şimdiden rezervasyona açıldı. Görsel: © Yapay zeka ile oluşturulmuş resim






Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!