İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Diyarbakır'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakanlar, kentteki temaslarının yanı sıra Trendyol Süper Lig'deki Amed Sportif Faaliyetler-Erzurumspor FK maçını izlemek üzere Diyarbakır'a geldi.
Bakan Çiftçi, ilk olarak Diyarbakır Valiliğini ziyaret ederek Vali Murat Zorluoğlu ile görüştü ve Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile birlikte AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililerle bir araya geldi.
AK Parti İl Başkanlığındaki konuşmasında Bakan Çiftçi, "Terörsüz Türkiye" süreci için hazırlanan Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Genel Kurulunda rekor oyla yasalaştığını kaydetti. Çiftçi, sürecin yeni bir aşamaya geçtiğini vurgulayarak, "İçişleri Bakanlığı olarak süreci dört kelimeyle özetliyoruz. Bir, 'tasfiye', iki 'teyit', üç 'denetim', dört 'normalleşme'. Artık yeni bir boyuta geçtik. İçişleri Bakanlığı olarak bu ve bundan sonraki süreçte Terörsüz Türkiye dönemine güçlü bir destek vereceğiz. Süreci dikkatle izliyoruz. Akamete uğramaması noktasında elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz." ifadelerini kullandı.
Bakan Çiftçi, Diyarbakır'da bulunma nedenlerinden birinin Amed Sportif Faaliyetler ile Erzurumspor FK arasındaki futbol müsabakasını izlemek olduğunu belirtti. Maçın birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Çiftçi, "Bu maç burada güzel başlar, bundan sonra da devam ederse bunun 'Terörsüz Türkiye' sürecine mutlaka olumlu yönde katkı sunacağına inanıyoruz." dedi.
Çiftçi, "Terörsüz Türkiye" sürecinin sadece siyasetçilerin değil, spor kulüpleri, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve vatandaşların da sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Bakan, "İnşallah tarihi bir dönemece girdik. 50 yıllık prangalardan kurtulacağız ve Türkiye bir seviyeyi, bir eşiği daha atlamış olacak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Onun için hepimizin bu konuda elinden geleni yapmasında devlet, millet açısından fayda var." şeklinde konuştu.
Bakan Çiftçi, "Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturmasına da değindi. İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının düzenlediği operasyonu hatırlatan Çiftçi, "AK Parti iktidarları döneminde hiçbir dindar insanımıza, hiçbir cemaate, hiçbir muhafazakar kesime kesinlikle operasyon yapılmamıştır. Burada alt kısımdaki inanan insanlarla yukarıdaki bunu çıkar örgütüne dönüştüren insanların ayrımının iyi yapılması gerekiyor. Burada üst örgüte, üst yönetimine yapılan bir operasyon var. Yani geniş kesimlere yönelik olarak yapılan bir operasyon yok. Bunu da burada açıklıkla ifade etmemizde fayda var. Alihan Kuriş 2016 yılında örgütün, akımın başına geçiyor. Geçmesiyle beraber de şu son zamanlarda hepiniz seyrediyorsunuz, görüyorsunuz, büyük para hareketleri, mal varlığı hareketleri var. Bir dini cemaat, bir akım, örnek veriyorum, gizli bir yazılım kullanır mı? Önceden FETÖ'cüler biliyorsunuz ByLock uygulamasını kullanıyorlardı. Bu akımın da şu anda kullandığı, örgüt üst yönetiminin kullandığı 'Glooper' diye bir uygulama var. Üst kademe, üç kademeli doğrulama ile uygulamaya girebiliyor. Şu anda Almanya'nın Köln şehrinde 70 milyon euro değerinde büyük bir genel merkez yapıyorlar. Yaptıkları zaman örgütün bütün faaliyetleri oraya kayacaktı. Bunları zaten öteden beri dikkatle izliyorduk. Bununla ilgili çalışmalar da yürütülüyordu. Uygun zamanda örgütün üst yönetimine yönelik bir operasyon yapıldı. Burada kesinlikle dindarlara, muhafazakarlara, dini cemaatlere herhangi bir operasyon yok." açıklamasını yaptı.
Çiftçi, maçın "Terörsüz Türkiye" sürecine olumlu katkı sunmasını dileyerek, herkesin bu sürece destek vermesi gerektiğini ifade etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne inandığını dile getirdi. Bakan Bak, "Sporun bu birleştirici gücünü hep birlikte yaşamalıyız. Herkese görev düşüyor. Sporun bu süreçte çok çok büyük etkisi var." dedi.
Diyarbakır'daki spor yatırımlarına da değinen Bakan Bak, ilçelere yüzme havuzları, spor salonları, halı sahalar ve gençlik merkezleri yapılacağını müjdeledi. "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesi kapsamında Türkiye genelinde 12 milyon kişiye yüzme öğretildiğini belirten Bak, AK Parti iktidarları döneminde yaklaşık 700'ün üzerinde yarı olimpik ve olimpik yüzme havuzu yapıldığını, 150'sinin inşaatının devam ettiğini aktardı. Böylece ülkeye yaklaşık 1000 havuz kazandırıldığını ve gençlerin yüzme öğrendiğini ifade etti.
Diyarbakır'da gençlere yönelik hizmetlere ilişkin bilgi veren Bak, 3 bin 500 kişilik öğrenci yurdu projesinin tamamlandığını ve yapımına başlanacağını duyurdu. Bu yurdun, üniversite öğrencilerinin konaklama ihtiyaçlarını karşılayacağını belirtti.
AK Parti'nin 25. yılını kutlayan Bakan Bak, bu başarının milletin ve teşkilatların olduğunu vurguladı. Bak, "Bu başarı hepinizin başarısı. Bu başarı AK Parti'nin, Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletin, teşkilatların başarısı, bu yadsınamaz. Dünyada hiçbir siyasi hareket bu kadar uzun süre iktidarda kalamamış. Bunun gücü milletten geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Bu partiyi millet kurdu. Bu, milletin partisi.' dedi. Dolayısıyla AK Parti olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizlerle beraber çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Bakan Bak, barış ve birliğin şehri Diyarbakır'a geldiklerini belirterek, Amed Sportif Faaliyetler ile Erzurumspor FK arasındaki maçı izleyeceklerini ve iki takıma da başarı dilediğini söyledi. Bak, "Tribünlerde herkesi barışa, dostluğa, güzel bir müsabakaya bekliyoruz. Her şey güzel olsun. Yeni sezon başarılı olsun." çağrısında bulundu.
Bakanlar Çiftçi ve Bak, Vali Murat Zorluoğlu ile birlikte, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün meydana gelen minibüs kazasında hayatını kaybeden 7 kişinin yakınlarını Kayapınar ilçesindeki taziye evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.
Ziyaretlerinin ardından Bakanlar Çiftçi ve Bak, MHP Diyarbakır İl Başkanlığına geçerek İl Başkanı Miktat Arslan ve partililerle görüştü.
Bakanlara temasları sırasında önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepolu Ataman ile AK Parti İl Başkanı Hamit Sümer eşlik etti.










Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!