Anadolu Ajansı (AA), gönüllü çalışanlarından oluşan arama kurtarma ekibiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) akreditasyon sınavını başarıyla tamamladı.

AA'nın farklı birimlerinden 28 gönüllü, akreditasyon öncesinde AA Akademi ve AFAD işbirliğinde kapsamlı eğitimler aldı.

AFAD yetkilileri, ekibe afet sonrası çadır kurma, yaşam alanı oluşturma, lojistik yönetimi ve ekip organizasyonu gibi temel operasyonel bilgiler aktardı.

Saha çalışmalarında kritik öneme sahip iletişim, toplanma, enkazda arama ve tespit konularında uygulamalı eğitimler verildi.

Hazırlık sürecinin ardından AFAD uzmanları gözetiminde "Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Sınavı"na katılan AA ekibi, teorik ve uygulama aşamalarını başarıyla geçti.

Bu akreditasyonla AA ekibi, afet bölgelerinde kamuoyunu bilgilendirmenin yanı sıra AFAD koordinasyonundaki operasyonlara da destek sağlayabilecek.

AA Arama Kurtarma Ekip Lideri ve Başkameraman Ömer Yurduseven, AFAD yetkililerinin titiz ve kapsamlı eğitimler verdiğini belirtti. Yurduseven, ekibin sınavı başarıyla tamamladığını vurgulayarak, "Ekibimiz gerçekten çok başarılı ve istekli. Sınavı bitirdik, sertifikamızı aldık. Ekibimiz gerçekten çok hızlı ve koordineli şekilde çalıştı. Bize sınav yapan yetkililer bizden çok memnun olduklarını bildirdiler. Ben ekip arkadaşlarımdan çok memnunum. Herkes son gücüne kadar her şeyiyle çabaladı." ifadelerini kullandı.

Yurduseven, afet anında yapılması gerekenleri takım arkadaşlarının özveriyle yerine getirdiğini vurguladı ve AFAD yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ekibin Lojistik Lideri ve Başmuhabir Zeynep Duyar, farklı görevlerdeki kurum çalışanlarının bu eğitimle tek bir amaç uğruna birleşerek güçlü bir takım ruhu oluşturduğunu dile getirdi.

Doğru ve güvenilir yayın yapmanın AA'nın temel amacı olduğunu vurgulayan Duyar, olası bir afet durumunda ekiple olay yerine intikal etme ihtimallerine ilişkin şunları söyledi: "Eğitim almanın verdiği rahatlıkla insanlara yardımcı olabileceğiz. Haberci kimliğimizi koruyarak böylesi bir durumda da işimizin başında olacağız."

AA ekibine teorik ve uygulamalı eğitimleri AFAD eğitmenleri Süleyman Yıldız ve Maide Baran verdi.

Eğitmen Yıldız, "Anadolu Ajansı ekibini arama kurtarma neticesinden dolayı tebrik ediyorum. Çok az bir sürede bir araya gelip çalışma fırsatı bulmamıza rağmen sahadaki çalışmalarını gerçekten çok beğendim." dedi.

Yıldız, AA çalışanlarının afet bölgelerinde haber çalışması yaptığını ve afet psikolojisiyle baş edebilme becerisine sahip olduğunu kaydetti:

"Bizim arama kurtarma sistemimize de dahil olarak bu işi de öğrendikleri için sahada ben birçok ekipten daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Zaten Anadolu Ajansı da bizim ülkemizin köklü kurumlarından biri. Afet bölgesinde gerek yurt içi gerek yurt dışı nerede olursa olsun onlarla çalışmaktan biz de hem gurur hem mutluluk duyarız." diye ekledi.

Anadolu Ajansı: Afet bölgelerinde çifte görev üstlenecek
Anadolu Ajansı: Afet bölgelerinde çifte görev üstlenecek
Anadolu Ajansı: Afet bölgelerinde çifte görev üstlenecek