Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin "Anadolu Buluşmaları" etkinliği kapsamında Çubuk ilçesinde ziyaretlerde bulundu.
Erbakan, ilk olarak partisinin Çubuk İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erbakan, seçim dönemleri dışında da ülkenin her köşesinde vatandaşlarla buluşma programları gerçekleştirdiklerini belirtti.
Türkiye'de gelir dağılımında adaletsizlik olduğunu kaydeden Erbakan, asgari ücretlilerin ve emeklilerin yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Erbakan, "Bizim yapacağımız israfı önlemek, imtiyazlı holdinglere ve rantiyeye haksız kaynak aktarımını önlemek. Böylece denk bütçe yaparak faize giden parayı da kurtarmak." ifadelerini kullandı.
Bir gazetecinin "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun"un Resmi Gazete'de yayımlanmasına yönelik sorusunu yanıtlayan Erbakan, şunları kaydetti:
"'Bu teklifi hazırlayanlardan, bunun unsurlarından biri biz değiliz.' dedik. Bunun üzerine kamuoyunda 'hayır' oyu vereceğimize yönelik düşünce oluştu. Fakat biz 'Hayır vereceğiz.' dememiştik. Son gün çekimser oy vereceğimizi ifade ettiğimizde, bunun bir fikir değişikliği olduğuna ilişkin, 'Son anda karar değiştirdiler.' şeklinde haberler oldu. Bunu özellikle netleştirmek istiyorum. Biz herhangi bir fikir veya karar değişikliğine gitmedik. Biz, yetkili kurullarımızla, danışmanlarımızla, genel başkanlarımızla istişare ettik ve çekimser oy vermenin uygun olacağını düşünerek ilk kararımız ve son kararımız olarak çekimser oy verdik. Yani 'Önce hayır verecektik, sonradan çekimsere dönüştürdük' şeklinde yaklaşım doğru bir yaklaşım değil."
Fatih Erbakan, Saadet Partisi ile ittifak ihtimalini de değerlendirdi. Erbakan, iktidar ve ana muhalefet dışında seçmenin "üçüncü bir çıkış" aradığını belirtti. Saadet Partisi ile olası seçim işbirliğine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.
Erbakan, Çubuk Terör Mağdurları Derneği'ni de ziyaret etti. Derneğin hatıra defterini imzaladı ve Dernek Başkanı Zeki Avan ile görüştü. Avan, Erbakan'a ilçenin şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı bir çerçeve hediye etti.
Genel Başkan Erbakan, son olarak esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!