TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon'da balıkçı esnafıyla istişare toplantısı düzenledi.
Karaismailoğlu, Çarşıbaşı ilçesindeki Yoroz Limanı'nı ziyaret ederek balıkçılarla bir araya geldi.
Balıkçılık sektörünün sürekli büyüdüğünü belirten Karaismailoğlu, sektör temsilcilerinin önünü açmak için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
Karadeniz'in balıkçılık açısından önemli bir marka olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, "1 Eylül itibarıyla avlanma sezonu başlıyor. Biz de balıkçılık sektörümüzün temsilcileriyle toplantı gerçekleştirdik. Sezon öncesi hazırlıklar tamamlanıyor. Ağların bakımları, onarımları yapıldı. Sezona hazırlar." ifadelerini kullandı.
Sektör temsilcileriyle sık sık bir araya geldiklerini aktaran Karaismailoğlu, "Birçok sorunu hallettik ama büyüyen bir sektör olduğu için sorunlar bitmiyor. Onları da karşılıklı istişareler yaparak devletimizin, hükümetimizin öngörülü çalışmaları doğrultusunda gerçekleştiriyoruz." açıklamasında bulundu.
Barınaklarda ihtiyaçlar doğrultusunda yenilikler yaptıklarını anlatan Karaismailoğlu, avcılıkta kurallara uyulması ve gelişen teknolojilere bağlı yeni düzenlemeler için Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Balıkçılık sektörünün yeni sezonda verimli bir dönem geçirmesini beklediklerini vurgulayan Karaismailoğlu, özellikle palamutta büyük bir bereket olduğunu dile getirdi.
Palamuttaki bolluğun vatandaşların beslenmesine katkı sağlamasının yanı sıra sektör çalışanlarının gelirlerine de olumlu yansımasını beklediklerini kaydetti.








Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!