Sakarya'da fındık hasat sezonunun açılışı şenlikle gerçekleştirildi.
Erenler ilçesine bağlı Değirmendere Mahallesi'ndeki bir fındık bahçesinde düzenlenen şenlikte, dua edildi, ilgili personelce incelemede bulunuldu, ardından hasat yapıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, kokarca zararlısıyla mücadele sonrası kentte bereketli bir sezon yaşandığını ifade etti.
Baş, fındığın ülke ihracatına ciddi ekonomik katkı sağladığını belirtti. Kentte 89 bin ton civarında rekolte beklendiğini kaydetti. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açıkladığı fiyatların sahada genel memnuniyet yarattığını söyledi.
Baş, kokarca zararlısıyla mücadelede başarılı bir sezon geçirildiğini vurguladı. Popülasyonun düşürüldüğünü, sonbaharda ise mücadelenin yeniden başlayacağını sözlerine ekledi.
Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç, bu yıl ilkini düzenledikleri şenliği her sene farklı bir üreticinin bahçesinde yapmayı hedeflediklerini belirtti.
Fındık hasadının yoğun emek istediğine işaret eden Dinç, üreticilerin senelik yaşam programlarını buna göre yaptığını kaydetti.
Dinç, kokarca zararlısıyla mücadele çalışmalarına da değindi. Kışın ahırların metruk yerlerinde, fındık bahçelerindeki evlerde ve samanlıklarda kokarca ilaçlamasının tamamlandığını aktardı. Bu sayede rekoltenin biraz daha yükseldiğini söyledi.














Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!