Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 24. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Sındırgı Belediyesi'nin düzenlediği festivalin açılış töreninde konuştu. Akın, Sındırgı'nın Yörük kültürünün izlerini taşıyan kadim bir mirasa sahip olduğunu belirtti.

Akın, Yağcıbedir halısının büyük bir emeğin simgesi olduğunu dile getirdi. "Burada dünyanın birçok ülkesinden gelen kardeş ülkelerimiz, değerli misafirlerimiz var. Onları memleketimizde ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. İstiyorum ki bu güzel memleket hep gülsün, mutlu olsun, acılarla ve felaketlerle sınanmasın. Birlik ve beraberlik içerisinde her zaman güzellikler yaşansın." dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak ise organizasyonun birlik ve dayanışma ruhunu yansıttığını kaydetti. Sak, Yağcıbedir halısı kültürünü gelecek nesillere taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

Festival kapsamında yurt içi ve dışından gelen halk oyunları ekipleri gösteriler sunacak. Ayrıca kültürel etkinlikler, konserler ve stantlar ziyaretçilerle buluşacak.

Organizasyon, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü de kutlayacak. 3 bin yıllık geçmişe sahip Yağcıbedir halısının motifleri ve dokuma geleneği Kocahan İş Merkezi Meydanı'nda tanıtılacak.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserlerde Fatoş Kadıoğlu, Kemal Özgün, Aydilge, Elif Buse Doğan ve Ömür Gedik sahne alacak.

Sındırgı'da 24. Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri Başladı
Sındırgı'da 24. Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri Başladı
Sındırgı'da 24. Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri Başladı