Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin Halk Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji Bakanı Yin Hejun ile bir araya geldi. Bakan Kacır, görüşmede iki ülke arasındaki bilim, teknoloji ve inovasyon işbirliği olanaklarını değerlendirdiklerini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Kacır, Çin programı kapsamında Şiamın kentindeki 26. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nı (CIFIT) ziyaret etti.

Kacır, fuar kapsamındaki "Geleceğin Yatırım Konferansı"nda Türkiye'nin yapay zeka hedeflerini ve yatırım politikalarını anlattı.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Çin Halk Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji Bakanı Sayın Yin Hejun ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede iki ülke arasındaki bilim, teknoloji ve inovasyon işbirliklerini değerlendirdik. Pekin Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek Büyükelçimiz Sayın Selçuk Ünal ve çalışma arkadaşlarımızla bir araya geldik. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı öncülüğünde düzenlenen 'Geleceğin Yatırım Konferansı'nda, yapay zeka ile değişen ekonomilerde oluşacak fırsatların adil ve kapsayıcı şekilde dünyaya taşınabilmesi için atılması gereken adımlara dair Türkiye'nin görüşlerini ve yaklaşımını vurguladım. Ülkemizin güçlü sanayi ve teknoloji ekosistemini, yapay zeka alanındaki vizyonumuzu paylaştım."
Bakan Kacır: Çin ile bilim ve teknoloji işbirliğini görüştük
Bakan Kacır: Çin ile bilim ve teknoloji işbirliğini görüştük
Bakan Kacır: Çin ile bilim ve teknoloji işbirliğini görüştük