Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gençlerbirliği'ni 4-0 mağlup eden İstanbul Başakşehir'in teknik direktörü Nuri Şahin, iyi bir oyunla önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan 38 yaşındaki teknik adam, karşılaşmada istediklerini sahaya yansıttıklarını belirtti.
Şahin, "Önemli bir galibiyet. İyi bir oyun. Skor olarak iyiydi. Güzel goller. Bir reaksiyon maçıydı. Geçen hafta bize yakışmayan bir oyun vardı. Bu reaksiyonu verdiğimiz için çok mutluyum. Milli araya moralli giriyoruz. Milli arada üç hafta çalışıp inşallah sezona giriş yapmak istiyoruz. Çok değerli bir büyüğüm teknik direktör olduğumda 'Oyun sizi korur, oyuna odaklan' demişti. Hep oyuna önem verdim. Uzun vadede oyunun bir takımı koruyacağını ve skorların otomatik geleceğini düşünüyorum. Bugünkü oyun ve skor çok önemliydi. Bunu artık her hafta göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.
Maçta 2 gol atarak galibiyette önemli rol oynayan Özbek futbolcu Eldor Shomurudov hakkında da konuşan Nuri Şahin, "Shomurodov, Dünya Kupası'nda sonra çok kısa tatil yaptı. Fiziksel ve zihinsel açıdan hemen gelip performans sergilemek çok kolay olmuyor. Bazıları hala onun sıkıntısını yaşıyor. Shomurodov, enteresan bir karakter. Üstüne giden bir karakter. Onu serbest bırakıyoruz. Onun adına çok mutluyum. Örnek bir profesyonel." değerlendirmesinde bulundu.
Nuri Şahin, geçen hafta Amed Sportif Faaliyetler'e 5-0 yenilmelerine rağmen Başkan Göksel Gümüşdağ'ın kendisine güvendiği yönündeki açıklamasına ilişkin konuştu.
"Geçen haftaki maçın sorumlularından biri benim. Kırmızı kart nedeniyle takımımın yanında olamadım. Geçen haftaki oyun, reaksiyonsuzluk ve kabullenmişlik beni çok üzdü. Başakşehir'e başkanımızı, yönetimimizi ve kulübü bilerek geldim. Başkanımızın ve yönetimimizin güvenini boşa çıkarmadan çalışan bir hocayım. İyi ve kötü günümüz oldu. Göreve ilk geldiğimizde maç kazanamadık. Başkanımız bir adım geri adım atmadı. Onun karşılığını verdik. Bu sezon da vermeye çalışacağız. Genç bir teknik direktörüm. UEFA Konferans Ligi'nde olmayı isterdim. Geçen hafta belki başkan ile en çok üzülen benim. Çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Başakşehir'de olmaktan çok mutluyum. Burayı çok seviyorum, benimsedim. Kulübümüzün farklı bir yapıda olduğunu biliyorum. Yolun sonunda Başakşehir'i hak ettiği yere getireceğimizden eminim. Hepimizin ana hedefi Başakşehir'i yeniden o yarışa sokmak." dedi.








Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!