Batman'ın Hasankeyf ilçesinde "Hasankeyf Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali" düzenlendi. Hasankeyf Limanı'nda başlayan festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açıldı. Etkinlikte halk oyunları gösterisi sunuldu ve Hasankeyf tarihini anlatan bir oratoryo sahnelendi.
Batman Valisi Ekrem Canalp, konuşmasında festivallerin Batman'ın tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirtti. Canalp, festivallere katılımın her yıl arttığını kaydederek şunları söyledi:
"Her yıl festivalimize yeni yeni renkler kattık ve biz çalıştıkça, çabaladıkça, gayretimizi artırdıkça festivalimize katılım sayıları da sürekli arttı. Mesela 2023 yılında 13 bin 400 kişi Hasankeyf Festivali'ne geldi. Sonraki yıl 2024'te 24 bin kişi ve geçen yıl ise 56 bin kişi festivali ziyaret etti."
Vali Canalp, Batman'ın 5 ilçesinde toplam 5 festival düzenlediklerini aktardı. "Biz merkezde dört festival, ilçelerimizde beş festival yapmak suretiyle festivaller şehri Batman'ı beraberce inşa edeceğiz diye çıktığımız bu yolda istediğimiz şekilde sonuçları aldığımızı burada sizlerle paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum." ifadelerini kullandı.
Hasankeyf Kaymakamı Serkan Böyük ise 12 bin yıllık geçmişe sahip Hasankeyf'te böyle bir festival düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Böyük, festivalin tarihin ihtişamını sporun coşkusuyla birleştirdiğini belirterek, "Bugün suyun üzerinde heyecanı, tarihi mekanlarımızda binlerce yıllık birikimi, meydanlarımızda ise birlik ve beraberliğimizin sıcaklığını hep birlikte yaşamaktayız." dedi.
Konuşmaların ardından Vali Canalp ve protokol üyeleri, yöresel el sanatları ve yemek stantlarını gezdi. Festivalde ayrıca flyboard ve jet ski gösterileri yapıldı. Katılımcılar, tekne turuyla Ilısu Baraj Gölü'nde keyifli anlar yaşadı.
















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!