Yeşiller Partisi adayı Belit Onay, Hannover Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oyların yüzde 61,5'ini aldı. Onay, Sosyal Demokrat Parti (SPD) adayı Axel von der Ohe'yi geride bırakarak açık farkla galip geldi. Von der Ohe ise oyların yüzde 38,5'ini elde etti.

Seçim zaferinin ardından açıklama yapan Onay, yüksek destekten memnuniyetini dile getirdi. Onay, "Büyük bir destek gördüğüm için çok mutluyum." ifadesini kullandı.

İlk turda da birinci olmuştu

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk turda dokuz aday yarıştı.

13 Eylül'deki ilk turda Onay, yüzde 45,6 oyla birinci oldu. Von der Ohe ise yüzde 21,5 oy aldı.

İlk turda hiçbir aday yüzde 50'yi geçemedi. Bu nedenle en fazla oy alan iki aday ikinci turda yarıştı.

İlk turdaki seçimlere katılım yüzde 63,3 olarak kaydedildi. İkinci turda katılım oranı yüzde 45'e geriledi.

Belit Onay, 2019'da Almanya'da büyükşehir belediye başkanı seçilen ilk Türk kökenli siyasetçi olmuştu. Onay, ikinci döneminde sekiz yıl görev yapacak.

Aşağı Saksonya eyaletinde yapılan yasal düzenleme ile büyükşehir belediye başkanlarının görev süresi 2026'da 8 yıla çıkarılmıştı.