Çorum Valisi Ali Çalgan, Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Projesi'nin Delice-Çorum etabındaki çalışmaların %33.37 oranında tamamlandığını bildirdi.
Vali Çalgan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu'ndaki İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuştu. Hızlı tren projesinin ihalesinin 31 Aralık 2024'te yapıldığını, temel atma töreninin ise Nisan 2025'te düzenlendiğini kaydetti.
Bölgede yaklaşık 1,5 yıldır çalışma yürütüldüğünü belirten Çalgan, projenin fiziksel ilerleme oranının %33.37 olduğunu söyledi. Finansal gerçekleşme oranının da %30.53'e ulaştığını aktardı. Çalgan, bir sonraki koordinasyon kurulu toplantısında bu oranların üzerinde ilerlemeler konuşmayı umduklarını ifade etti.
Demiryolu hattındaki faaliyetlerin kamu kurumlarının koordineli çalışmasıyla hızla ilerlediğini vurgulayan Çalgan, kurumların işbirliği ve sonuç odaklı çalışmaları olmadan bu mesafenin kat edilemeyeceğini belirtti. Çalışmaların aksamadan hızla yürütüldüğünü kaydeden Çalgan, yüklenici firmayı da tebrik etti. Firmanın 24 saat esasına göre iyi çalıştığını söyledi.
Vali Çalgan, Çorum'daki kamu kurum ve kuruluşlarının hızlı tren projesi hariç, yılın ilk 6 ayında 303 yatırım projesi gerçekleştirdiğini de aktardı. Bu projelerin toplam değerinin 136 milyar 670 milyon lira olarak kaydedildiğini bildirdi.
Şehirdeki kaymakam ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yatırım projeleri hakkında sunumlar yaptı.








Comments
0 commentsNo comments on this article yet. Be the first!