Gaziantep'in Nizip ilçesi, yılın ilk yarısında 201,36 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, ilçenin üretim ve ihracat odaklı yapısıyla bölgenin önemli ekonomik merkezlerinden biri olduğunu kaydetti.

Özyurt, Nizip'in ihracatının 2011'deki 11 milyon dolardan geçen yıl 375 milyon dolara yükseldiğini belirtti. Bu yılki hedeflerinin ise 400 milyon doları aşmak olduğunu ifade etti.

Yılın ilk 6 ayında 200 milyon dolar eşiğinin aşılmasının önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Özyurt, üretim ve rekabet gücüyle ihracatı artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Özyurt, 2012'de ilçede Gümrük Müdürlüğü'nün faaliyete geçmesinin ihracat süreçlerini hızlandırdığını kaydetti. Bu durumun firmalara zaman ve maliyet avantajı sağladığını belirtti.

Nizip'in özellikle ofis mobilyaları sektöründe Gaziantep'e liderlik ettiğini vurgulayan Özyurt, bu sektörün üretim, ihracat ve istihdam açısından ilçe ekonomisinin lokomotifi olduğunu ifade etti.

İlçede birçok sektörde üretim çeşitliliğinin sürdüğünü belirten Özyurt, firmaların hem iç hem de dış pazarlar için üretim yaptığını ekledi.

Nizip Ticaret Odası olarak kısa vadede ilçenin ihracatını 750 milyon dolara, uzun vadede ise 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.