Arnavutköy'de, İmrahor Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Arnavutköy Belediyesi iştiraki ARKENT tarafından yürütülen İmrahor Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etap temel atma töreni yapıldı.
Törende konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, kentin ana gündeminin depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm olduğunu belirtti. Gül, güvenli şehirlerin tüm kurumların işbirliğiyle mümkün olacağını kaydetti.
Vali Gül, belediyenin bu süreçte önemli bir sorumluluk üstlendiğini aktardı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu'nun kentsel dönüşümü öncelikli gündem haline getirdiğini ifade eden Gül, ARKENT'in Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışmalarına destek verdiğini ve belediye imkanlarını vatandaşlara sunduğunu söyledi.
Gül, birkaç yıl içinde İmrahor'un farklı bir görünüme kavuşacağını kaydetti. Yapılan yatırımların hem hak sahiplerine hem de ilçeye önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek, "Bir konut da olsa, yüz konut da olsa, bin konut da olsa her biri kıymetlidir. Arnavutköy Belediyesi yürüttüğü projelerle İstanbul'daki büyük dönüşüme önemli katkı sunuyor." dedi.
Kentsel dönüşümü ilçenin en önemli önceliklerinden biri haline getirdik
Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, göreve geldikleri günden bu yana kentsel dönüşümü ilçenin en önemli önceliği haline getirdiklerini belirtti. Candaroğlu, vatandaşlarla birlikte ilçeyi daha güvenli ve estetik bir geleceğe hazırlamak için kararlılıkla çalıştıklarını aktardı.
Başkan Candaroğlu, yaklaşık 23 aylık süreçte İmrahor Mahallesi'nde 30'dan fazla adada uzlaşma sağlandığını ifade etti. İlçe genelinde ise 2 binin üzerinde bağımsız bölüm için anlaşmaya varıldığını kaydeden Candaroğlu, uzlaşması tamamlanan projelerin hızla inşa sürecine alındığını ve taahhüt edilen sürede hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
Candaroğlu, vatandaşların hak kaybı yaşamadan güvenli konutlara kavuşmasının temel hedefleri olduğunu vurguladı. Kentsel dönüşüm sürecinde hak sahiplerinin mevcut hakları korunarak ilerlendiğini aktardı.
Devletin tüm kurumlarının bu süreçte vatandaşın yanında olduğunu belirten Candaroğlu, belediyenin de aynı anlayışla vatandaşlara rehberlik etmeyi sürdürdüğünü söyledi. İkinci etabı başlatılan projenin hayırlı olmasını temenni etti.
ARKENT Genel Müdürü Fatih Çetindere, İmrahor'daki projelerin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini belirtti.
Çetindere, ilk etap projelerinde teslim sürecine yaklaşıldığını kaydetti. Yeni etaplar için proje ve ruhsat çalışmalarının sürdüğünü belirten Çetindere, vatandaşların desteğiyle kentsel dönüşüm çalışmalarını büyüterek sürdüreceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Gül, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Candaroğlu ve protokol üyeleri tarafından butona basılarak İmrahor Kentsel Dönüşüm Projesi 2. etabının temeli atıldı.
91 bağımsız bölümden oluşacak
Arnavutköy'de ARKENT aracılığıyla yaklaşık 2 bin 200 konutun dönüşüm süreci devam ediyor. İmrahor'da hayata geçirilen yeni etap, güvenli, modern ve sosyal yaşam alanlarıyla ilçedeki dönüşüm çalışmalarına güç katacak.
Tamamlandığında modern mimarisi, sosyal donatı alanları ve güvenli yapılaşma anlayışıyla bölgeye değer katacak proje, İmrahor Mahallesi'nin çehresini değiştirecek. Bu proje, Arnavutköy'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına önemli katkı sağlayacak.
Depreme dayanıklı yapıları sosyal yaşam alanlarıyla buluşturan proje, 13 bin 600 metrekarelik alanda 91 bağımsız bölümden oluşacak. Projede 1+1 ve 2+1 konut tipleri yer alacak. Ayrıca çocuk oyun alanları, yeşil yaşam alanları, spor salonu ve kapalı otopark gibi birçok sosyal donatı bulunacak.









Comments
…Loading comments…