"Umutsuz Saatler" belgeseli ağlattı

Yönetmenliğini Victoria Barret'in yaptığı ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin Nazi soykırımından kurtarılmasında Türkiye'nin oynadığı rolün anlatıldığı "Umutsuz Saatler" adlı belgesel film izleyenlerini ağlatarak düşünceye saldı

Görevini son gününe kadar çalışarak geçiren Berlin Başkonsoloslu Ahmet Nazif Alpman, Berlin Yahudi Cemaati ve Berlin Türk Alman Kadınlar Birliği ’nin işbirliğiyle gösterimi gerçekleşen „Umutsuz Saatler” belgeselini çok sayıda Berlinli Türklerin yanı sıra Alman bürokratlar ve politikacılar da izledi.


Aralarında Brandenburg Yabancılar Görevlisi Prof. Karin Weiss, Berlin Emniyet Teşkilat Müdürü Dieter Glietsch, Alman Ordusu Komando Birliği Komutanı Albay Dr. Ferdi Akaltin, Berlin Neukölln, Tempelhof-Schöneberg ve Mitte İlçe Belediye Başkanları Heinz Buschkowsky, Ekkehard Band ile Dr. Christian Hanke ve Berlin Yahudi Cemaati Başkanı Lala Süßkind’in de bulunduğu izleyici topluluğuna yönelik bir konuşma yapan Başkonsolos Ahmet Nazif Alpman, “Almanca olarak seslendirilen bu 60 dakikalık belgeselde insan olmanın ve insanlığın ne demek olduğunu bir defa daha göreceğiz. İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin Nazi soykırımından kurtarılmasında Türkiye'nin ve Türk diplomatlarının oynadığı rolün ne kadar büyük olduğunu öğreneceğiz. Bu belgeselde çifte vatandaşlığın önemini de yeniden hatırlayacağız” dedi.

Belgeseli büyük bir ilgi ve üzüntü içinde seyreden izleyiciler film gösteriminin ardından Sarband adlı müzik grubundan muhteşem bir konser dinlediler. M. Sefa DOĞANAY – ha-ber.com